Zanimljivo

Novi trend u kuhanju: Ljudi dodaju led u tanjur prije podgrijavanja hrane, evo zašto

Emily Mariko/TikTok
11.01.2022.
u 12:29

Najčešće se koristi kada se podgrijava riža

Najnoviji kuhinjski trend koji se masovno širi internetom jest stavljanje leda u tanjur s hranom prije nego što se sve stavi u mikrovalnu pećnicu na podgrijavanje, a mnogi su se pitali čemu služi. 

Najčešće se ovaj trik koristi kada se podgrijava riža – stavi se na nju kocka leda, a zatim jedan papirnati ručnik. 

Kako prenosi The Sun, kocke leda stvaraju paru kada se tope i tako lagano podgrijavaju rižu i daju joj okus i teksturu kao da je tek skuhana. 

Trend je pokrenula jedna od najpoznatijih gastro Tiktokerica Emily Mariko još u rujnu prošle godine, a do danas su ga isprobali mnogi korisnici u raznim jelima. Ipak, kako tvrde, najbolje djeluje na rižu i slične namirnice poput bulgura, ječma, kvinoje...

@emilymariko

Best lunch of the week!

♬ original sound - Emily Mariko

Smije li se piletina više puta podgrijavati? Provjerite što kažu stručnjaci

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put

1/5

Komentara 2

Avatar Majda
Majda
16:04 11.01.2022.

Ubih se od bulgura i kvinoje...

IV
Ivor
14:12 11.01.2022.

Trend je kompliciran kad je jednostavnije uliti malo vode za isti efekt…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije