Smješten uz samu Gacku, bistro “Ribič” vlasnika Marinka Bobinca činio nam se kao idealno mjesto za objed, pogotovo stoga što je bilo mjesta na terasi ponad rijeke, s čije su ograde visjeli rascvjetani muškatli (pelargonije). Zavalivši se svatko sa svoje strane klupe, naručili smo dvije vrste pastrva.
Jedna je na jelovniku navedena kao specijalitet kuće, punjena je suhim šljivama, a prilog uz nju je povrće kuhano i sa žara (75 kuna), druga je spravljena na mlinarski način (uvaljana u kukuruzno brašno) te s prilogom od krumpira i blitve i nekoliko kuna jeftinija. Nismo se mogli odlučiti tko će uzeti koju vrstu, no naše su dvojbe riješene dolaskom ljubazne konobarice jer su na svakom tanjuru bile servirane po dvije pastrve pa smo mogli kombinirati, uživajući u okusima.
Zaista, proći kroz Liku, a ne zaustaviti se na pastrvi iz Gacke, bio bi potpuni promašaj. Ovaj restoran u ponudi ima marende, poput čobanca (29 kuna), jela po narudžbi, jela ispod peke... Naravno, tu je i lička janjetina (kilogram 160 kuna).
Odlazeći iz “Ribiča” stajemo na mostiću preko rijeke na kojem su ljubavni lokoti s kojih čitamo da su Sarah i Stjepan svoju ljubav tu “zaključali” u siječnju 2013., da jedan Mihovil voli Teu... Ako ljubav doista ide kroz želudac, vjerojatno su je zaključali nakon jela u “Ribiču”.
OCJENA
Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 48
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 12
Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 18
Ukupnost ponude (do 5 bodova):4
ukupno 92