Okrugli kruh izgledat će atraktivnije, ali može biti i bilo kojeg drugog oblika – krajnji rezultat bit će isti, a vi ćete uživati u hrskavoj korici i finoj unutrašnjosti. Recept je osmislila gastroblogerica Tatjana Miletić.
Gurmanski kruh
Sastojci:
1 odstajali kruh, najbolje okruglog oblika, može i somun
4 komada tanko sjeckane slanine na kockice
30-40 g fino topivog sira po želji, sjeckanog na kockice
4 komadića pršuta/kulena/šunke, sjeckanog na kockice
Preljev:
šaka peršina
3 žlice maslinova ulja
2 režnja češnjaka
Priprema:
Od peršina, češnjaka i maslinova ulja, napravite preljev u blenderu. Kruh duboko (ali ne do kraja!) zarežite u pravilnim razmacima, a zatim isto učinite poprijeko da biste na površini dobili jednake kockice, a između njih dublje džepove. Svaki džep punite naizmjenice šunkom i slaninom, a vodite računa da u svaki ubacite i komadić sira. Kada ste svaki džep dobro napunili, dodajte još i po žlicu preljeva. Ostatkom preljeva premažite cijeli kruh. Pecite ga u pećnici na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Poslužite vruće.