Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postoji obrazloženje

Otišla na najbrži europski vodeni tobogan pa požalila: 'Pisalo je da je zabranjeno za žene, ali ja sam ignorirala'

TikTok
01.07.2024.
u 13:30

Isječak prikazuje Rhiannan dok vrtoglavom brzinom pada niz okomit tobogan, a njezini se vriskovi čuju gotovo odmah nakon odbrojavanja

Australka Rhiannan Iffland, sedmerostruka svjetska prvakinja u cliff divingu, prkosila je znaku 'zabranjeno ženama' na svjetski poznatom vodenom toboganu u Austriji. Objavila je video svog odvažnog podviga koji je u manje od tjedan dana skupio više od 37 milijuna pregleda.

"Očito ovo govori da žene ne bi trebale ići na ovaj tobogan", napisala je uz snimku. "Ipak sam odlučila otići na njega. Samo jednom, ali uspjela sam!"

@rhiannaniffland Went for it anyway. Just once but i did it! 😂 #waterslides #budgysmuggler @Budgy Smuggler ♬ original sound - Rhiannan Iffland

Isječak prikazuje Rhiannan dok vrtoglavom brzinom pada niz okomit tobogan, a njezini se vriskovi čuju gotovo odmah nakon odbrojavanja. Komentatori na TikToku istaknuli su da znak u austrijskom avanturističkom parku Area 47 ukazuje na 'visoki rizik od ozljeda'.

Nosi se titulom najbržeg vodenog tobogana u Europi, može postići brzinu do 80 km/h, a postoji razlog zašto je na znaku pisalo da je zabranjeno za žene. Studija pronađena u National Library of Medicine navodi da "voda pod visokim pritiskom može uzrokovati vaginalnu ozljedu. Bilo je slučajeva kada su slični tobogani uzrokovali infekcije kod žena zbog stranih tijela prisutnih u vodi.

VEZANI ČLANCI:

U jednom posebnom slučaju koji je pregledala studija, utvrđeno je: "Vaginalna ozljeda kod pacijentica u predmenarhalnom razdoblju može biti rezultat vodenog tobogana. Liječnik hitne pomoći mora biti svjestan ovog potencijalnog mehanizma ozljede i potrebe za potpunim pregledom pod anestezijom kada je prisutno vaginalno krvarenje ."

Rhiannan se može pohvaliti s gotovo 180.000 pratitelja i čini se da je dobar broj njih upoznat s opasnim učincima onoga što je nazvano 'klistir vodenog tobogana'. Jedna se pratiteljica požalila nakon što je pogledala video: "Nažalost, dobila sam vodeni klistir. Popiškila sam pola bazena u WC-u iz svoje stražnjice. Doslovno nisam mogla stajati uspravno nakon što se to dogodilo. Najčudnija stvar koju sam doživjela." Druga je izrazila svoje čuđenje: "O, Bože, nisam imala pojma da ima ime. Vodeni klistir. Savršeno opisuje ono što mi se dogodilo."

"Nikada više ne ići na ovu vrstu tobogana.. imala sam tako loše iskustvo, otišla sam ravno u WC", glasio je komentar još jedne korisnice, dok je četvrta dodala: "Količina ljudi koji su dobili klistir s vodenim toboganom je zastrašujuća. Nikad prije nisam ni čula za to. Treba mi samo jedan razlog pa hvala, nema više tobogana za mene."

Izgubila je prsten u vodi dok je skakala s litice: ‘Išli smo ga tražiti i našli nešto sasvim drugo’

Komentara 6

PE
Penkalar
16:33 01.07.2024.

A sto je sa novouspostavljenim srednjim rodom? Vrijedi li i za njih zabrana ili ne?

ME
MehutoGonzales
17:35 01.07.2024.

Članak za Pulitzera

SU
sutranisi
15:41 01.07.2024.

E jbg, sad i muško može bit žena i što sad s tim u ovom slučaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije