U svibanjskom broju magazina Slano & slatko vodimo vas u Istru, u posjet Agroturizmu San Mauro, gdje su samo za vas pripremili izvrstan jelovnik od autohtonih istarskih namirnica, a dok čekamo da se otvore i one vanjske granice uživajmo u finim talijanskim jelima od pašte i francuskim slasticama kojima nema premca. Naravno, u svibnju ne propuštamo ni Međunarodni dan burgera – jednog od najpopularnijih jela na svijetu za koje vjerujemo da ga i vi s guštom jedete.
Novi broj magazina Slano & slatko potražite na kioscima u subotu, 16. svibnja, u paketu s Večernjim listom!
Krem-juha od divljih šparoga
Sastojci:
200 grama svježih šparoga
50 grama krumpira
300 ml vode
sol, maslinovo ulje, malo brašna
Šparoge operite, očistite, narežite na trećine i stavite kuhati u vruću vodu (u kojoj ste prethodno kuhali tvrđi dio šparoga kako biste dobili temeljac za juhu) s komadićima oguljenih krumpira, koju ste začinili s 2 žličice soli. Kuhajte oko 15 minuta. Vrhove šparoga izvadite i stavite na stranu, a preostale šparoge s krumpirom izmiksajte štapnim mikserom. Stavite da se dalje kuha na laganoj vatri. Da zgusnete juhu, u manjoj zdjelici pomiješajte malo vode, maslac i 1 žlicu brašna. Kad požuti, dodajte u vruću juhu. Začinite s malo papra i dodajte vrhove šparoga. Juhu dodatno ukrasite kockicama svježe preprženog kruha.