Projekt Dr. Oetkera u suradnji s Večernjim listom "Recepti iz mog zavičaja" u finalu je snimateljsku ekipu doveo u kulinarski studio Branka Ognjenovića "Majstor kuhar".
Poznati hrvatski chef sa svojim je pomoćnikom Matkom pripremao svih pet recepata finalista:
Makarski rafioli (recept objavila Lena Bušelić ) – regija DALMACIJA
Djedovi brkovi (recept objavila Anica Banović) – SLAVONIJA I BARANJA
Povitica (recept objavila Valentina Milohanić)– regija ISTRA I PRIMORJE
Salenjaci (recept objavila Sandra Gašpić) – regija LIKA I GORSKI KOTAR
Večernjakov snimatelj je strpljivo i profesionalno kamerom bilježio sve faze pripreme finih tradicionalnih hrvatskih slastica.
U studiju je vladala odlična atmosfera, a dobro poznati mirisi bakinih kolača opijali su zrak i cijelu ekipu vratili u sretno doba djetinjstva.