mljac!

RECEPT DANA Donosimo vam recept za najmekše kukuruzne prutiće!

shutterstock
18.05.2024.
u 09:00

Često se poslužuju uz umake ili kao dodatak uz jela, pružajući dodatnu dimenziju okusa i teksture.

Kukuruzni prutići, popularni u mnogim kuhinjama diljem svijeta, predstavljaju ukusnu i hrskavu poslasticu koja se često konzumira kao grickalica ili prilog uz razna jela. Pripremaju se od kukuruznog brašna te oblikuju u tanke prutiće prije pečenja ili prženja do zlatno smeđe boje. Ovi prutići imaju karakterističan okus kukuruza i hrskavu teksturu koja ih čini omiljenim među ljubiteljima grickalica. Često se poslužuju uz umake ili kao dodatak uz jela, pružajući dodatnu dimenziju okusa i teksture. 

Sastojci: 

  • 300 grama čistog kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • 100 grama maslaca ili margarina
  • 2 žlice mlijeka
  • Sol po želji
  • Sjemenke po želji (na primjer lan i sezam)
  • 150 grama svježeg sira

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zamijesimo sve sastojke i razvaljamo tijesto. Pospemo po tijestu sjemenke pa još malo valjkom učvrstimo. Režemo na željene oblike i pečemo u zagrijanoj pećnici na 180⁰ oko 25-30 minuta.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije