Kukuruzni prutići, popularni u mnogim kuhinjama diljem svijeta, predstavljaju ukusnu i hrskavu poslasticu koja se često konzumira kao grickalica ili prilog uz razna jela. Pripremaju se od kukuruznog brašna te oblikuju u tanke prutiće prije pečenja ili prženja do zlatno smeđe boje. Ovi prutići imaju karakterističan okus kukuruza i hrskavu teksturu koja ih čini omiljenim među ljubiteljima grickalica. Često se poslužuju uz umake ili kao dodatak uz jela, pružajući dodatnu dimenziju okusa i teksture.
Sastojci:
- 300 grama čistog kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
- 100 grama maslaca ili margarina
- 2 žlice mlijeka
- Sol po želji
- Sjemenke po želji (na primjer lan i sezam)
- 150 grama svježeg sira
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Zamijesimo sve sastojke i razvaljamo tijesto. Pospemo po tijestu sjemenke pa još malo valjkom učvrstimo. Režemo na željene oblike i pečemo u zagrijanoj pećnici na 180⁰ oko 25-30 minuta.