Losos, tuna, piletina, biftek i ramsteak ukomponirani s basmati rižom, batatom, mladim špinatom, crnim vinom… ukusne, zdrave i lagane salate složene s bazom od sezonskog povrća i – kao grand finale – pravi domaći kolač od jabuka i griza, čokoladna torta sa šumskim voćem ili lagani tiramisu – može li bolje za lagani ljetni ručak ili večeru?
Vodeći se mišlju kako obrok uvijek treba biti kvalitetan i ukusan saveznik zdravlja i energije, poznati ambasador zdravog načina života Mario Valentić i glavni kuhar hotela Arcotel Allegra Ivan Simončić ovoga su ljeta nadmašili same sebe u igri okusima i otkrili nam kako pripremiti savršenu salatu od lubenice.
Sastojci
- lubenica na kockice
- krastavac
- par manjih rotkvica
- mladi luk
- sitno nasjeckana menta
Priprema:
Sve sastojke je potrebno izmiješati, dodati malo limunovog soka, par kapi maslinovog ulja i začiniti po želji. Za jaču varijantu možete dodati tanko narezani pršut.