Izgleda da meso na biljnoj bazi postaje novim mainstreamom. Naime, od 1. travnja, Burger King prodaje novu vrstu burgera koji uopće neće sadržavati govedinu na koju smo naviknuli. Novi hamburger rezultat je partnerstva s tvrtkom Impossible Foods, koja će opskrbljivati pljeskavicama napravljenim od heme, te proteina koji se uzgaja iz korijena soje, a koji oponaša teksturu mesa, prenosi Vox.
Ovo je velika stvar za one koji žele zamijeniti stvarno meso određenom alternativom zbog vlastitih uvjerenja. Ova bi odluka mogla pomoći u spašavanju stotina tisuća životinja od patnje na tvorničkim farmama, a isto tako bi mogla pomoći u borbi protiv globalnog zatopljenja.
Također može pomoći i u borbi protiv drugih problema kao što je otpornost na antibiotike. Burger King daje Impossible Burgeru 'probni rok' u 59 restorana na području St. Louisa, a ukoliko prođe dobro, ovaj lanac brze prehrane će proizvod učiniti dostupnim u svih 7.200 poslovnica širom SAD-a.
>>Svjetski dan sendviča
Opet neko novo smeće.