Recept dana

Školjkice punjene špinatom u gazpaccu

hrana
nnn
11.08.2011.
u 09:00

Slasno jelo koje ne ‘vuče’ kalorije, osim ako ne pretjerate s parmezanom i ne zahtijeva mnogo vremena za pripremu

Tjestenina u obliku školjkica, mladi špinat, rajčice, svježi krastavac, češnjak, maslac, parmezan, jaje, sol, papar, maslinovo ulje...

Školjkice skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i provaljajte po maslacu, špinat blanširajte, narežite na rezance te zapržite na češnjaku uz dodatak razmućenog jaja. Tom smjesom napunite školjkice te ih položite na tanjur u kojem ste servirali hladnu juhu od rajčica, krastavaca i češnjaka. Pospite parmezanom. Dobar tek!

Savjet više: sljubite sa zlatom okićenom malvazijom porečkog vinogorja.  Festigia je odličan izbor za lagana ljetna jela. Ugodno ohlađena, mirisna malvazija podsjetnik je na zelenu Istru.

Ključne riječi

Komentara 2

SU
sun
18:22 12.08.2011.

A kaj s juhom...jel\' za to ima neki recept???

DH
dhl
16:17 15.08.2011.

Kao prvo, gazpacho se piše sa \"ch\" i ne sa \"cc\". Kao drugo, gazpacho nije juha (jer se ne kuha) a okusom je daleko od \"juhe od rajčica\" Lost in translation?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije