Sastojci:
1,5 dl mlijeka, 1 limun, 3 jaja, 100 g šećera, 250 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Ulijte 1,5 dl mlijeka u posudicu s izribanom koricom od pola limuna i pustite da provrije. Ostavite da se ohladi. Umutite tri žumanjka sa šećerom dok ne dobijete prozračnu masu, zatim postepeno dodajte mlijeko lagano miješajući. Ulijte kremu u posudicu s udubljenim dnom, a onda nju stavite u "bagna mariju". Kuhajte na pari, cijelo vrijeme miješajući, dok se ne zgusne toliko da žlica u njemu ostavlja trag. Umutite mikserom slatko vrhnje iz hladnjaka u jako čvrst šlag, a potom je postepeno dodajte u pripremljenu kremu. Četiri keramičke čaše obložite kartonom s aluminijskom površinom, tako da oko 3–4 cm izlazi izvan ruba.
Napunite čaše sve do vrha kartona i stavite u zamrzivač na tri-četiri sata. U trenutku posluživanja uklonite karton i ukrasite po želji.
>>Ova je pita savršena slastica i uz popodnevnu kavu ili čaj