u slast!

'Slatko' od kiselog: Isprobajte souffle od limuna

souffle
Foto: screenshot/youtube
27.02.2014.
u 15:30

Napunite čaše sve do vrha kartona i stavite u zamrzivač na tri-četiri sata.

Sastojci:

1,5 dl mlijeka, 1 limun, 3 jaja, 100 g šećera, 250 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Ulijte 1,5 dl mlijeka u posudicu s izribanom koricom od pola limuna i pustite da provrije. Ostavite da se ohladi. Umutite tri žumanjka sa šećerom dok ne dobijete prozračnu masu, zatim postepeno dodajte mlijeko lagano miješajući. Ulijte kremu u posudicu s udubljenim dnom, a onda nju stavite u "bagna mariju". Kuhajte na pari, cijelo vrijeme miješajući, dok se ne zgusne toliko da žlica u njemu ostavlja trag. Umutite mikserom slatko vrhnje iz hladnjaka u jako čvrst šlag, a potom je postepeno dodajte u  pripremljenu kremu. Četiri keramičke čaše obložite kartonom s aluminijskom površinom, tako da oko 3–4 cm izlazi izvan ruba.

Napunite čaše sve do vrha kartona i stavite u zamrzivač na tri-četiri sata. U trenutku posluživanja uklonite karton i ukrasite po želji.

>>Ova je pita savršena slastica i uz popodnevnu kavu ili čaj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije