Ako ulje nakon korištenja prolijete u sudoper, možete prouzrokovati velike probleme u odvodu, prenosi The Sun. Koji je onda pravilan i siguran način za bacanje ulja?
Postoji nekoliko mogućnosti za sigurno bacanje ulja nakon korištenja. Prije nego što se pozabavite uljem, prvo ga morate pustiti da se ohladi. Kad je hladno i sigurno za rukovanje, stavite ga u posudu s poklopcem. Ako se radi o vrsti ulja koja se očvrsne, možete ga staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se stvrdne, a zatim ga bacite u kantu. Također je važno očistiti tave i posude za pečenje papirnatim ručnikom, kako biste se osigurali da ste ga u potpunosti pokupili.
Ulje za kuhanje nikada ne smijete bacati niz odvod. To je zato što se masti, ulje i masnoće stvrdnu i stvaraju blokade. Čak i ako razgradite ulje sapunom i toplom vodom, ono može ponovo očvrsnuti nakon što se ohladi i uzrokovati začepljenje odvodnih cijevi i kanalizacije. Također može putovati u vodene putove, uključujući rijeke i jezera u kojima žive životinje. Kako se nakuplja, može uzrokovati pad razine kisika u vodi, što može ugušiti životinje koje žive u njemu, objašnjavaju stručnjaci.
Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:
Stručnjaci za bacanje ulja u sudoper. Postoji li kod nas fakultet za to ili je dostatna samo srednja škola.? Inače najbolje vijesti daje The Sun.