Još tri vrhunska hrvatska restorana “Kukuriku” (Kastav), “Plavi Podrumu” i “Le Mandrać” (Volosko) primljena su u prestižnu udrugu JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe). Glavni tajnik udruge JRE Hans van Manen i Andy Zaugg, predsjednik švicarskog ogranka u hotelu Kukuriku u Kastvu uručili su novim članovima pozivnice u člastvo JRE. Novi su članovi Daniela Kramarić, vlasnica restorana Plavi podrum, Deniz Zembo iz Le Mandraća te vlasnik restorana i hotela Kukuriku Nenad Kukurin. Nakon što su put ka europskoj kulinarskoj slavi prošle godine utrli istarski kuhari iz restorana “Damir i Ornella”, “Monte”, “Pepenero” i “San Rocco” ove godine to su učine mlade snage s Kvarnera. Ništa bez Denisa Pokretač inicijative je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije. Prošle godine prvi su put četiri hrvatska restorana iz Istre postala članovi prestižne Udruge JRE. Bilo je to važno priznanje radu i kulinarskoj filozofiji restorana Damir i Ornella, Monte, Pepenero i San Rocco, ali i za Istru kao enogastronomsku regiju. Vrata mlade europske kuharske elite istrijanskim je kuharima odškrinuo Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije. On je odradi važnu ulogu posrednika te podržao i promovirao održavatelja ove inicijative.Hrvatska je jedina zemja koja nije članica EU, no u JRE ima svoje predstavnike, od ove godine čak sedam vrhunskih restorana i kreativnih chefova. Teo Fernetich, predsjednik hrvatskog ogranka JRE rekao je kako je članstvo veliki uspjeh, priznanje gastronomiji i kvalitetnom turizmu Kvarnera. Nakon Istre i Kvarner - u Zagreb - Nadam se da ću se u potpunosti moći osloniti na potporu institucija županije i turističkih zajednic. Dodao je kako vjeruje da će vrlo brzo ponovo moći pohvaliti i čestitati novim članovima iz Hrvatske, poput nekih restorana u Zagrebu koji uspješno idu putem kvalitetne kuhinje začinjene strašću i talentom. Svoj su doprinos dali i susjedi slovenski i talijanski kolege iz JRE-a koji su podržali kandidaturu novih hrvatskih restorana. Upoznali su rad mladih šefova i surađivali s njima. Glavni tajnik udruge JRE Hans van Manen i Andy Zaugg, predsjednik švicarskog ogranka u hotelu Kukuriku u Kastvu uručili su novim članovima pozivnice u člastvo JRE. Kako ovakva svečanost nebi prošla nezapamćeno priređena je i prava gozba pa su se uzvanici počastili delicijama s Kvarnera. Menu za pamćenje Evo menija koji je oduševio i strogi europski žiri; - tartar od brancina na armoatiziranom baguettu s emulzijom od naranče, maslinovog ulja i meda (restoran Kukuriku), - nova fritaja sa škampima, pršutom i pjenicom od tartufa (Le Mandrać), - file zubaca na kremi od jabuka, redukcije grdobine i kukurme s prašinom od kave & capesanta sa crnim tartufom i emulzijom od njenih jezika. (Plavi podrum) Za kraj su sva tri restorana pripremila tris desert: flambirane smokve na kremi od maskarponea, čokoladni fudge sa sladoledom od kruške i ružmarina te rapsku tortu.
normalno je da su postali članovi udruženja kad su za to i platili, članak je pravi Con