Večera u Hotelu Hilton na prvu će lako zazvučati pomalo zastrašujuće.
No, da nema mjesta strahu (za novčanik) pobrinula se ekipa koja stoji iz Oxbo Urban Bara i Grilla koji je prije godinu i pol otvoren u sklopu zagrebačkog Double Tree by Hilton Hotela.
Kako bi u svoj ugodno urađen prostor u zagrebačkoj Ulici grada Vukovara privukli i susjede, tj. sve one koji nisu gosti hotela, osmislili su program Oxbo thEATer.
Održava se srijedom uz živu glazbu a vrhunski zalogaji tada su upola jeftiniji.
Taman toliko da zagrizete udicu. Ili u ovom slučaju meko i sočno meso goveda Angus Beef s američkih pašnjaka.
- Nije steak steak, nit' je govedo govedo. Želimo pokazati ljudima i ukazati na razliku koja postoji i u uzgoju goveda, obradi mesa i kasnije u njegovu posluživanju. OXBO, kao i hrana, mora biti dostupan svima. Za šarm na tanjuru potrebni su najbolji sastojci, poput naših Black Angus steakova s Creekstone farme.
Karin van ven Berg, generalna direktorica hotela i šef Tomislav Nikšić
Mi smo jedni od samo nekoliko restorana u Europi gdje ih možete dobiti jer za nas je ili/ili - Ili lokalno, ili najbolje - bez kompromisa. Upravo na toj filozofiji počiva slogan OXBO RARE yet well done, pojasnio je glavni kuhar Tomislav Nikšić.
Osim Steakova Black Angus, Oxbo je uveo i prvi hrvatski raw bar s vrhunskim tatarskim biftecima, tartarom od tune, kamenicama, dagnjama te mekim i fino zasoljenim maslacom koji se glatko maže na prepečenac.
Ponuda je srijedom cjenovno vrlo primamljiva, tako da je po cijeni od 55 kuna moguće probati renomirani Black Angus burger, s domaćim ručno rezanim krumpirima, domaćim ketchupom i pivom.
Black Angus odrezak srijedom je dostupan u pola cijene te već od 75 kuna možete uživati u vrhunskom mesu s čak dva priloga i umakom.
Dok uživate u bogatim okusima u ugodno uređenom ambijentu iz kojeg su ciljano izostali bijeli stolnjaci nitko neće gledati kako ste odjeveni, no zato vi možete promatrati chefa kuhinje kako spravlja obrok za vas. I njemu je kaže, najmilije, kad kasnije promatra kako uživate u njegovoj hrani.
>>Dečko s Peščenice – od Lika grila preko Bostona do Hiltona
po meni Angus Beef bi trebao dolaziti s pašnjaka Škotske, gdje se uzgaja ekološki, a nikako s intenzivnih američkih farmi ili pašnjaka kako ste vi to nazvali. Znate li da se u SAD'u meso tretira svakakvim kemikalijama i onda see tek daje u prodaju...etc...