Ako ste ljubitelj sočnih burgera od svježeg mesa lokalnih dobavljača, onda vam zasigurno nije promaknuo Submarine - omiljeni burger u gradu pripremljen od čistog junećeg mesa s hrvatskih farmi.
- Submarine je izrastao iz potrebe da burger predstavimo na drugačiji način, koristeći lokalne i prirodne namirnice. Zato burgere pripremamo od 100 posto junećeg mesa bez začina i aditiva, kojem bogatstvo okusa daju naši neodoljivi umaci, kaže nam to Luka Jureško, operativni direktor u Submarineu nakon objave na Facebooku kako je za fini kremasti okus umaka, koje poslužuju uz ličke krumpire i burgere, zaslužna i Zvijezda Delikates majoneza .
Zvijezda je, kaže Luka, od prvog dana ključan partner u pripremi umaka po kojima je Submarine nadaleko poznat, nastavno na ideju da se cijela priča razvija na temelju promicanja hrvatske kvalitete.
- Zvijezda delikates majoneza lani je proslavila svojih prvih 60 godina tijekom kojih je izrasla u jedan od najdražih hrvatskih brendova jer povezuje sve okuse. Tradicionalna receptura za generacije potrošača neizostavan je dodatak jelima, ali i baza za pripremu umaka u ugostiteljstvu, kao što je slučaj sa Submarineom, kaže Jasna Pulić, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi povodom najave proširenja suradnje ove dvije uspješne hrvatske priče.
Zvijezda i Submarine, naime, ove će godine partnerski podržati Crvene nosove donacijom i dobrotvornim projektom. Suradnja kreće s predstavljanjem proljetnog menija u Submarinu pri čemu će se dio novca od prodaje burgera odvajati za udrugu Crveni nosovi klaunovidoktori koja ostvaruje svoju misiju donošenja životne radosti ljudima koji su bolesni, nemoćni i pate, prvenstveno djeci na liječenju u bolnici.
Proljetni meni moći ćete isprobati i u osmom Submarine restoranu koji se ovih dana otvara na zagrebačkoj Trešnjevci. Jedan od omiljenih izbora mnogima će zasigurno biti i fantastični krumpirići posuti tartufom i grana padana sirom u umaku kojem je baza Zvijezda delikates majoneza.
- Kad smo krenuli s radom i smišljali recepte za umake, za nas je jedini izbor bila Zvijezda delikates majoneza, jer je bez konzervansa i aditiva, kao i ostale namirnice koje koristimo i jer je kvalitetna, domaća i hrvatska, i što, kao kruna svega, dijeli isti dobrotvorni karakter kao i mi, kaže Luka.
Osim istih vrijednosti koje se tiču kvalitete i predvođenja trendova, Zvijezda i Submarine dijele i prijateljstvo s osobama sa sindromom Down.
- S udrugama za sindrom Down u Zvijezdi surađujemo već petu godinu i kroz to smo prijateljstvo mnogo naučili dok smo istovremeno imali priliku pomoći u senzibilizaciji i edukaciji javnosti o sindromu Down. Drago nam je da smo u Submarineu pronašli partnera s kojim možemo podijeliti i poslovne, ali i društveno-odgovorne ciljeve jer, kao i mi, prepoznaje koliko je važno vraćati zajednici u kojoj djeluješ, zaključuje Jasna Pulić.
Uz suradnju na humanitarnim projektima, Zvijezda i Submarine tijekom godine surađivat će i kroz druge offline aktivnosti poput burger festivala i druge evente te kroz online aktivacije.
Početak proizvodnje majoneze 1959. godine jedan je od ključnih trenutaka u povijesti Zvijezde. Dotad se majoneza smatrala luksuznim jelom koje se moglo pronaći samo u “finoj” kuhinji. Priprema je dugo trajala, a i namirnice nisu bile svima dostupne. Zvijezdinom proizvodnjom majoneza je postala lako dostupna gotovo svakom kućanstvu u Hrvatskoj i danas je prvi izbor kad je majoneza u pitanju.
Godišnje u prosjeku svaki stanovnik Hrvatske uživa u 1,26 kilograma majoneze i proizvede se oko 20.000.000 komada svih vrsta Zvijezda majoneze - u tubi, staklenci i u flakonu.
Submarine ove godine slavi 6. rođendan. Otkako je u lipnju 2014. godine u zagrebačkoj Frankopanskoj otvoren prvi Submarine, projekt je narastao na sedam restorana kojima se uskoro pridružuje novi na Trešnjevci.
Dosad su donirali 220 tisuća kuna, poslužili 2 milijuna pljeskavica i preko 450.000 krumpirića, surađuju s preko 10 OPG-ovaca te su jedini hrvatski brand na top listi 50 najboljih burgera svijeta, prema istraživanju britanskog portala Big7.