Dosadile su vam klasične grickalice, poput kokica i čipsa, koje se jedu uz film ili seriju? Pripremite nešto malo drugačije. Pileća krilca postala su pravi hit u zadnjih nekoliko godina i svrstavaju se u kategoriju comfort hrane. Iako priprema nije tako brza kao što je otvaranje vrećice čipsa i stavljanje u zdjelicu, isplati se svaka minuta.
Možete ih pripremiti na razne načine, a mi donosimo jedan od recepta - pileća krilca u marinadi.
Sastojci:
5 žlica soja sosa
¼ šalice smeđeg šećera
2 žlice dry sherry vina
1 žlica senfa
Pola žličice češnjaka u prahu
24 krilca
Smije li se piletina više puta podgrijavati? Provjerite što kažu stručnjaci
Priprema:
Pomiješajte soja sos, šećer, sherry, senf i češnjak u jednoj zdjeli. Posložite krilca u ravnu posudu za pečenje i prelijte marinadu. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na minimalno 2 sata.
Zagrijte pećnicu na 190ºC, uklonite foliju s posude i stavite piletinu u pećnicu. Neka se peče barem 60 minuta. Možete poslužiti uz kiselo vrhnje ili grčki jogurt.
All Recipes prenosi i nutritivnu tablicu za ovo jelo. Ima 303 kalorije, 25,6 grama proteina, 7,9 grama ugljikohidrata i 17,9 grama masti.
Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete