Sigurno vam je poznata situacija kada u žurbi izlazite iz kuće i zgrabite jabuku, dvije kako biste imali nešto za međuobrok vani - ali niste ih prethodno oprali. Sigurno vam je poznata i tvrdnja mnogih da se jabuke ne trebaju zapravo oprati prije konzumacije, već ih možete samo blago obrisati, ali to baš i nije tako.
Čak i ako izgledaju sjajno i sočno, bez nekih trulih ili natučenih dijelova, jabuke se moraju oprati prije jedenja - jer na sebi imaju pesticide i mnoštvo bakterija!
Nemojte ih prati vodom odmah nakon kupnje i takve ih pohraniti u zdjelu za voće ili hladnjak jer će brže potruliti, perite ih tren prije jedenja.
Skratili su radni tjedan na 35 sati: Ljudi su produktivniji, imaju više energije i manje su pod stresom!
Za pranje možete koristiti dvije metode:
1. U zdjelu stavite dvije šalice vode i žličicu soda bikarbone, ubacite jabuke i ostavite ih tako 15 minuta. Nakon toga isperite vodom.
2. Pomiješajte šalicu vode s 1/3 šalice octa, stavite u bocu s raspršivačem i poprskajte jabuke. Isperite ih vodom kako ne bi imale okus po octu. Istraživanja su pokazala da ova metoda uklanja 98 posto bakterija.
Još jedan savjet koji imaju stručnjaci je da gulite jabuke prije jedenja - za dodatno uklanjanje bakterija i zaštitu, prenosi Real Simple.
Mislite da su jabuke? Znate li kojeg su okusa zapravo zeleni gumeni bomboni?