Apsolutno najviše bodova - 97 i Veliku zvijezdu Večernjakova ocjenjivanja zavrijedili su chefovi i prijatelji Krešimir Trošić i Ivan Maršanić koji su nedavno preuzeli konobu Nono u Pirovcu (Trg Domovinskog rata) i jelima spravljenim od tradicionalnih, domaćih namirnica, udahnuli glamur i moderne trendove. Iako su mladi, obojica su 26-godišnjaci, imaju iskustvo stjecano u vrhunskim restoranima.
- Autentični smo, ne želimo raditi sve. Ponudu baziramo na autohtonim, kvalitetno obrađenim namirnicama. Naša filozofija je ponuditi najbolju vrijednost za novac – poručuju Krešimir Trošić i Ivan Maršanić koji će, vjerujemo zasluženo, Pirovac visoko pozicionirati na gastronomskoj karti Hrvatske.
Od mogućih 50 bodova za izbor i kvalitetu jela ocijenili smo ih s 48 bodova. Za izbor i ponudu pića konoba Nono od 15 dobila je 14 bodova. Deset od mogućih deset bodova zavrijedila je posluga i ljubaznost osoblja. Također maksimalnih 20 od 20 bodova dodijeljeno je konobi Nono za dojmove i prostor, a pet od mogućih pet bodova ocjena je za ukupnost ponude. Ukupno to je 97 bodova za pirovačku konobu Nono.
POVEZANI ČLANCI:
Drugo mjesto, sa samo jednim bodom manje, zauzela je Struja u Stobreču, kultni restoran čiju gastronomsku priču od 1967. godine pričaju tri generacije obitelji Strujić. I oni su zavrijedili Večernjakovu Veliku zvijezdu, kao i restoran Roko u Podgori kojemu smo dali 95 bodova i zauzeo je treće mjesto. U Roka jedu i Podgorani i preporučuju roštilj. Nije bilo greške.
>> VIDEO Turistička patrola u Pirovcu