'Hrvatska kuhinja'

Veljko Barbieri u konkurenciji za najbolju mediteransku kuharicu 2013.

VB
Foto: Profil knjiga
07.01.2014.
u 10:53

Barbieri je, prvo Gourmandovo globalno priznanje doživio 2005. u Švedskoj

'Hrvatska kuhinja' Veljka Barbierija odabrana je za najbolju domaću kuharicu u protekloj godini te ulazi u završno Gourmandovo natjecanje najboljih na svijetu.

'Hrvatska kuhinja' svojevrstan je nastavak velikog Barbierijeva hita „Priča o dalmatinskoj kuhinji“. U ovoj knjizi naš nagrađivani književnik i najveći poznavatelj povijesti gastronomije otkriva 606 recepata.

Barbieri je, prvo Gourmandovo globalno priznanje doživio 2005. u Švedskoj. Sa svojim je 'Kuharskim kanconijerima' osvojio prvu nagradu 'za one što kuhaju perom' Gourmand World Cookbook Award u kategoriji za kuhinje Sredozemlja.

Proglašenje Gourmandova pobjednika i dodjela nagrade The Best in the World održat će se u Kini, na pekinškome Sajmu kuharica 20. svibnja 2014. U međuvremenu će – već ovog mjeseca – Veljko Barbieri svijet obogatiti još jednim naslovom u izdanju Profil Knjige. 'Vrijeme je za gozbu' svojevrstan je umjetnički vrhunac Barbierijeva nastojanja da poveže dvije velike ljubavi: lijepu književnost i gastronomiju.

>> Nema bolje pečenke za blagdan od one iz pekarove krušne peći

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije