'Hrvatska kuhinja' Veljka Barbierija odabrana je za najbolju domaću kuharicu u protekloj godini te ulazi u završno Gourmandovo natjecanje najboljih na svijetu.
'Hrvatska kuhinja' svojevrstan je nastavak velikog Barbierijeva hita „Priča o dalmatinskoj kuhinji“. U ovoj knjizi naš nagrađivani književnik i najveći poznavatelj povijesti gastronomije otkriva 606 recepata.
Barbieri je, prvo Gourmandovo globalno priznanje doživio 2005. u Švedskoj. Sa svojim je 'Kuharskim kanconijerima' osvojio prvu nagradu 'za one što kuhaju perom' Gourmand World Cookbook Award u kategoriji za kuhinje Sredozemlja.
Proglašenje Gourmandova pobjednika i dodjela nagrade The Best in the World održat će se u Kini, na pekinškome Sajmu kuharica 20. svibnja 2014. U međuvremenu će – već ovog mjeseca – Veljko Barbieri svijet obogatiti još jednim naslovom u izdanju Profil Knjige. 'Vrijeme je za gozbu' svojevrstan je umjetnički vrhunac Barbierijeva nastojanja da poveže dvije velike ljubavi: lijepu književnost i gastronomiju.
>> Nema bolje pečenke za blagdan od one iz pekarove krušne peći