Pohana piletina većini je omiljeno jelo. Hrskava izvana, sočna iznutra, idealna je uz razne priloge. Ipak, ponekad se ne uspije postići dobra korica. Kao i svako jelo i pohanje piletine zahtjeva neke bitne korake kod pripreme kako bi ispalo što bolje.
Kuhari savjetuju da marinirate komade piletine dan prije u mlaćenici, poznatoj još i kao 'buttermilk', kako bi bila savršeno sočna. Zatim, u svaku namirnicu za pohanje dodajte sol - meso neće biti preslano, a dobit će onu hrskavost koju želimo.
Kada počinjete s pohanjem, prvo uvijek uvaljajte u brašno, a tek onda u jaja. Ljudi često rade obrnuto ne znajući da će tanki sloj brašna upiti višak vlage i tako napraviti odličnu podlogu za hrskavu koricu. Na kraju idu krušne mrvice, ali za još bolji okus dodajte im malo parmezana, pa tek onda uvaljajte meso.
Pogledajte kako je izgledala turistička sezona prije dvije godine, a kako plaže izgledaju danas!
Sada je vrijeme za prženje. Jako je bitno da izaberete pravo ulje, a najbolje bi bilo ulje kikirikija ili kanola ulje neutralnog okusa. Pustite da se ono dobro zagrije, to možete provjeriti ubacivanjem manjeg komadića mesa. Čim je jedan komad gotov, ubacite novi, a pred kraj smanjite vatru kako piletina ne bi izgorjela jer je ulje već dosta zagrijano.
Nemojte previše komada staviti odjednom u tavu. Tako se temperatura snižava, a meso ispadne gnjecavo. Ostavite razmak od centimetar, dva između svakog komada, savjetuje Taste Of Home.
Za kraj, bogat okus piletini dat će malo soka od limuna. Stavite nekoliko kapi po komadu mesa i uživajte u okusu.