S konceptom street food ponude od 11 do 17 sati, tijekom koje ćete u papirnatoj kutiji s drvenom vilicom dobiti hranu, i večerom u sljedovima od 19 do 22, vlasnici restorana Skip napravili su, izgleda, pun pogodak.
Nakon jednostavne dnevne ponude jela (lignje, burger, salate i krumpirići), na istoj terasi uz more uvečer možete uživati u sasvim drukčijim okusima i toliko razvikanom, no u malim mjestima poput Igrana neočekivanom spoju tradicionalne i moderne kuhinje, bazirane na lokalnim namirnicama.
Popis jela nije dug, sastoji se od prvog i drugog slijeda u kojem su četiri riblja i tri mesna jela te degustacijskog menija u šest sljedova, dok je za vegane osmišljeno po jedno jelo iz svakog slijeda. Maštoviti meni složio je glavni chef Ante Dropuljić. Tako su u prvom slijedu, na primjer, lignje posute bademima s pjenom od krumpira i uljem bosiljka, u drugome je morski pas s cvjetačom, ječmom i rajčicom, a među mesnima janjeći kotlet s graškom, ciklom, jogurtom i mentom.
Uz svako su glavno jelo potpuno različiti prilozi, nema ponavljanja. Vlasnica Ljubica Ivanac, žena kojoj osmijeh ne silazi s lica i za koju njezini sumještani kažu da joj je on zaštitni znak, u detalje će objasniti i prezentirati što imate u tanjuru te predložiti vino. Baš kao što tijekom dana i uvečer u Skifu na meniju nisu ista jela, tako ni konobari nemaju isti dress code za ručak i večeru.
Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 49
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 14
Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 20
Ukupnost ponude (do 5 bodova) 5
Ukupno 98