Donedavno su Dorayaki palačinke bile tradicionalna slastica u Japanu, ali recept se proširio društvenim mrežama, počeli su ih isprobavati i u drugim zemljama i sada su pravi hit.
U pitanju su male, deblje palačinkice, slične američkim, koje se inače pune namazom od azuki graha, ali kako se širio po svijetu recept je svatko malo izmijenio, pa su tako odlične i s domaćim pekmezom ili namazom od čokolade.
Za pripremu vam treba:
150 g glatkog brašna
110 g šećera
2 jaja
3 žlice vode
1 žlica meda
1 žličica sode bikarbone
Malo ulja
Namaz koji odaberete
Priprema:
Prvo pomiješajte jaja sa šećerom i medom i umutite mikserom kako biste dobili pjenastu smjesu.
Sodu bikarbonu dodajte u vodi, dobro promiješajte i dodajte pjenastoj smjesi koju ste prethodno napravili.
Uzmite sito i protresite brašno kroz njega kako biste uklonili sve grublje komadiće i spriječili nastajanje grudica. Postupno dodajte bašno u smjesu i miješajte dok ne dobijete glatku teksturu.
Na tavi zagrijte malo ulja i pecite male palačinke, otprilike promjera od 10 centimetara.
Uzmite dvije palačinke i na jednu namažite namaz koji ste odabrali, a zatim je poklopite drugom i lagano stisnite kako bi se rubovi zalijepili. Poslužite ove male 'sendviče' dok su još topli, savjetuje Masterclass.com.
Riješite se ogrebotina na drvenim podovima uz pomoć jednog prirodnog proizvoda:
Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad!
americke palacinke su najgore