U središtu Srime nalazi se restoran “Karoca”. Razgovarali smo s voditeljem restorana Tomislavom Jurasom. Njegova obitelj dugi niz godina bavi se turizmom pa su tako on i supruga počeli s apartmanima, a na kraju svoj objekt prenamijenili u hotel. U dvorištu njihova objekta nalazi se restoran, a odmah preko puta ceste koncesionari su plaže na kojoj se nalazi beach bar i ostala ponuda iz pomorskog svijeta u kojoj uglavnom uživaju najmlađi.
Slobodno možemo kazati kako obitelj Juras gostu nudi stopostotni užitak na odmoru. Ne trebaju hodati dulje od 10 metara za cjelokupnu ponudu. Od smještaja, preko kuhinje pa sve do plaže.
– Restoran smo otvorili prije osam godina. Svjesni smo da Srimi nedostaje klijentela koja bi tražila autohtone dalmatinske delicije pa smo zbog toga ponudu proširili. Danas nudimo sve, od pizza iz krušne peći, preko grilla, pa sve do morskih specijaliteta i prvoklasnih odležanih bifteka – kaže nam Juras.
Naručili smo morsku platu s kozicama, škampima i lignjama i u njoj uživali. Ovdje se namirnice nabavljaju od OPG-ova i provjerenog su podrijetla. Porcije su pristojne i obilne, a cijene su i više nego pristupačne, dok je kvaliteta hrane i posluge na vrlo dobroj razini.
Kad pocinje sezona?