Jastog je suvereni kralj morske hrane i morskih rakova. Nakon što se izvuče iz dubine od 80 metara, iz najbistrijih i najslanijih dijelova mora, ubacuje se u vruću vodu, a onda se njegovo meso služi na rastopljenom maslacu i samo uz limun, kako bi se sačuvao okus.
Kilogram jastoga stoji od 400 eura naviše, a predstavlja simbol bogatog i raskošnog stola. Kao još neobičnija i ekskluzivnija varijanta, iz Japana i sjeverne Amerike stiže Sashimi jastog – na ovalnoj podlozi poslužen je jastog koji se još uvijek kreće.
Priprema se tako što se dio mesa na brzinu izvadi iz jastogova repa, posluži u porcije, a dio koji se vrati u rep ponovno se stavlja na led kako bi se jastogu očuvali refleksi.
>>Biste li je kušali? Porcija juhe od ptičjeg gnijezda košta i više od 500 kuna
ima, ukusniji je odojak i francuska, jastog je najobičnija vata, krvavice i zelje isto je jako fino, crabs legs je isto navodno fino nisam želio probati, kad je konobar na alaski rekao daily special is crabs legs, in the morning was in the sea, now can be on your plate, strašno pola raka je bilo sirovo, a pola je bilo kuhano, ko neki mali alien, vratio sam to stvorenje uredno platio i pojeo sam samo kruh ili kako to oni zovu baked rolls, zato nemojte pričati da su te neke "delicije" ukusne kad nisu