"Ukradena priča"

Film 'Ukradena priča': Riječi imaju moć koje često nismo ni svjesni

'ukradena1_nnn_ekr_081012'
Foto: ''
1/8
12.10.2012.
u 17:00

Najpoželjniji holivudski neženja glumi pisca koji će za slavu morati platiti vrlo visoku cijenu

Život se drugome može uzeti na nekoliko načina, misao je vodilja američke romantične drame s elementima trilera i mistike \"Ukradena priča\", redateljskog prvijenca Briana Klugmana i Leeja Sternthala. Okosnica ove višeslojne priče pisac je Rory Jansen (Bradley Cooper) čiji prvi roman obori s nogu literarni svijet i javnost. Karizmatičan, talentiran, inteligentan, čini se da mladi autor ima sve: divan život, krasnu suprugu Doru (Zoë Saldana), svijet mu je pod nogama - i sve to zbog njegovih riječi. No novi idol čuva strašnu tajnu: knjigu koja ga je vinula među zvijezde nije on napisao.

Scenarij za ovu, kako opisuje redateljski dvojac, nevjerojatno srcedrapateljnu, ali u isto vrijeme i predivnu priču Klugman i Sternthal napisali su još 1999. godine, a Bradley Cooper prijateljima iz djetinjstva već je tada obećao da će igrati glavnu ulogu. Nakon više od deset godina, održao je obećanje.

– Brian i ja postali smo prijatelji kao desetogodišnjaci. Spojila nas je opsesija filmskom umjetnošću. Učinio bih sve za njega, a super se poklopilo da mi se i svidio lik koji glumim – govori 37-godišnji glumac čiju partnericu Doru glumi 34-godišnja Zoë Saldana, njegova djevojka i u stvarnom životu. – Zoë je \"rasturila\" u ovom filmu. Na temelju njene izvedbe mijenjali smo tijek radnje – ističe Bradley. Među prvima je u glumačku ekipu stigao 64-godišnji oskarovac Jeremy Irons koji tumači pravog autora romana.

– Jeremy je pripremio teren za ostale glumce kako bi se osjećali ugodnije na setu – kaže Klugman. Nada se da će film gledatelje potaknuti na raspravu. – Riječi su život, temelj naše komunikacije. Njihova je moć često puno veća nego što smo svjesni – napominje redatelj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije