Bingeanje

Napraviti “Terminatora” kao anime seriju zaista je sjajna ideja, a srećom je i izvedba takva

12.09.2024.
u 07:27

Netflix ovaj puta doista nije iznevjerio, anime Terminator prema prvi gledanjima doista je odličan, pruža jedan potpuno novi duh koji nanovo izumljuje doba rata mašina i čovjeka. Obavezno pogledati

Terminator Zero, Netflix
Kako sjajna ideja - napraviti “Terminatora” kao anime! Nemamo nikakve sumnje da će ovo biti barem zanimljivo, iako tekst pišemo znatno prije negoli je ovo izašlo na Netflixu. No, već je trailer naznačio da će biti riječ o interesantnoj interpretaciji sada već legendarne priče koja je dala jednu od najuspješnijih franšiza u povijesti filma. Ovdje se priča odvija 2022. godine kada već desetljećima traje rat između malobrojnih preživjelih ljudi i strojeva čiji se broj naizgled ne može smanjiti, ima ih beskonačno. Jer, 1997., motiv već znamo, umjetna inteligencija iz Skyneta postala je neovisnom i počela rat s čovječanstvom. Ali, jedna se od preživjelih vraća u Japan 1997. godine kako bi od strojeva zaštitila jednog znanstvenika koji je na tragu izuma umjetne inteligencije koja može parirati Skynetovoj a nije opasna za čovjeka. Taj Malcolm Lee i sam ima dvojbe oko svojeg izuma, a ima i troje djece te ga progoni stroj ubojica i cijela će situacija nepovratno utjecati na njihove živote. Kod priče je iznimno zanimljiva i ekipa koja posuđuje glasove likovima, tu je Rosario Dawson, Timothy Olyphant koji daje glas upravo Terminatoru, Anne Down, André Holland te Sonoya Mizuno, britanska glumica za koju će se očito tek čuti jer smo je gledali i u “Zmajevoj kući”, kao i u Građanskom ratu već i zato što je omiljena glumica Alexa Garlanda, vrlo cijenjenog novovalnog američkog filmaša. Čini nam se doista odličnom idejom da se Terminatora napravi i kao crtić, a teško da bismo mogli naći bolji žanr od animea, upravo takve su priče ondje doista odlično izražene, a izgleda da će tako biti i ovdje. Ima i još jedna zanimljivost, a to je da datum objave ove osmodijelne serije upravo na 29. kolovoza kada je prema originalnoj priči 1997. i bio Judgment Day, odnosno kada Skynetova umjetna inteligencija postaje samostalnom. Zatim, priča je smještena u Tokio, očito da se ispoštuje domovina animea, ali ovdje nema Connorovih, niti Johna niti Sarah, što i mi pozdravljamo jer u principu je priča slična, ali, premda je ovo animirani “Terminator”, i u takvom izdanju gledati dvoje esencijalnih likova originalne priče bilo bi doista već pomalo dosadno. Kada ovo budete čitali, već ćete i sami moći provjeriti koliko je ispunjeno obećanje da će se i u “Terminator: Zero” odražavati horror komponenta koja je postojala u prva dva dijela. Bit će zanimljivo kako će autori “Terminatora: Zero” izbjeći činjenicu da se o priči već zaista sve zna i pružiti nešto sasvim novo kroz nove likove koji se kreću u istom svemiru s istim lajtmotivom kao u filmovima, hoće li se još jednom uspjeti gledatelja zavarati oko toga tko je ovdje zapravo dobar a tko zao.

Blade Runner 2049, SkyShowtime
Kada smo već u nastavcima distopijskim filmovima zašto se ne bismo obratili i nastavku kultnog klasika 80-ih godina. Blade Runner u viziji sjajnog Denisa Villeneuvea više je miljenikom kritike i filmofilske publike jer iako je zaradio, svejedno se očekivalo malo više. Ocjena je na specijaliziranim webovima puno bolja i to je po nama zaista opravdano jer je riječ o dostojnom nasljedniku originala Ridleyja Scotta. Zaista dobro odabrana ekipa na čelu s Ryanom Goslingom, jednim od rijetkih glumaca koji je u stanju nanovo iznenaditi svakom ulogom, pa je tu Jared Leto kojemu uloga Niandera Wallacea paše kao da je s njom rođen, onda je tu Robin Wright a posebno nas je veselila pojava Edwarda Jamesa Olmosa. I naravno, evo opet i Deckarda odnosno Harrisona Forda koji nas veseli i nakon više od pola stoljeća njegove glumačke karijere. Film je odličan pa time i sjajan da se u dugo slobodno popodne kraja ovog prevrućeg ljeta zadržite uz male ekrane gledajući ga. A usput se možda i još jednom podsjetite kultnog originala.

Klub istražiteljica ubojstava iz Marlowa, Epic Drama
Svako toliko pojavi se neki skriveni dragulj, a uglavnom se radi o nekoj od serija iz kruga britanskih kriminalističkih uradaka. Ovdje se radi o događajima u gradiću Marlow gdje priča prati umirovljenu arheologiju Judith Potts koja penzionerske dane provodi sama. No, tu monotoniju prekida pucanj kod susjeda koji čuje za vrijeme uobičajenog kupanja u rijeci. Policija joj ne vjeruje, no pronalazi saveznicu u Suzie i Becks koje i same nisu baš zadovoljne svojim egzistencijama u malom gradiću. U Suzienoj priči one prepoznaju priliku da si živote učine malo uzbudljivijim pa sve zajedno pokrenu istragu. Ispada da su u pravu, i ne samo to, nego se broj mrtvih povećava, a sreća je da u policiji radi ambiciozna detektivka Taniku koja se želi dokazati šefovima. Naizgled neambiciozna serija bez nekih velikih imena ponavlja priču koju smo vidjeli već više puta, a to je da se radi o klasično napravljenom otočkom krimiću, ali u kojem je fokus na ljepšem spolu, sve djeluje sjajno i zanimljivo, a smješteno u jednu običnu malu sredinu koja sama po sigurno ne bi obećavala ovakva uzbuđenja.

Taylor Swift The Eras Tour, Disney+
Ovog ljeta, unatoč nekoliko zaista sjajnih koncerata poput onog Eda Sheerena u Zagrebu, društvene mreže ipak su preplavljivale fotografije s koncerata Taylor Swift. Američka je pjevačica nedvojbeno fenomen na više načina, a ovdje se posebno bavimo onim najvažnijim, a to su upravo njezini koncertni nastupi. Eras Tour je koncertna turneja koja je startala prošle godine u ožujku, a traje i dalje pa su i te objave na društvenim mrežama s te turneje. Moguće je sasvim da je barem ponetko odlučio otići u neki europskih gradova vidjeti show Taylor Swift uživo nakon što je vidio ovaj dokumentarac koji se bavi losanegeleskim nastupima, koji su se održali kolovoza prošle godne, što je očito sjajan marketinški potez. Swiftova je dobila dopuštenje i producentskih udruga dok je u Hollywoodu trajao štrajk. Naravno, pjevačica je učinila puno za ostvarenje digitalnih prava za umjetnike. Produkcija je stajala nekih 15 milijuna dolara, a film je zaradio i više nego sjajnih 267,1 milijun. Toliko sada vrijedi ime Taylor Swift, moguće i znatno više nakon godinu i pol koncertiranja po svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije