BROTHER MARQUIS

Preminuo je legendarni reper, imao je samo 58 godina

Brother Marquis
Foto: Profimedia
1/2
04.06.2024.
u 13:58

Izvori su rekli da je reper Brother Marquis umro prirodnom smrću i da nema ništa sumnjivo. Od svog člana na Instagramu su se oprostili i članovi grupe 2 Live Crew

Mark Ross, poznatiji Brother Marquis i član utjecajne  hip-hop grupe 2 Live Crew, preminuo je u 59. godini.

Dugogodišnji menadžer grupe 2 Live Crew DJ Debo, potvrdio je za PEOPLE Marquisovu smrt. Međutim, nije naveo nikakve dodatne detalje.

Izvori su za TMZ rekli da je reper umro prirodnom smrću i da nema ništa sumnjivo. Od svog člana na Instagramu su se oprostili i članovi grupe 2 Live Crew. 

Ross je rođen 4. travnja 1966. u Rochesteru. U djetinjstvu je živio u Los Angelesu, prije nego što se preselio u Miami i 1986. pridružio hip-hop grupi sa sjedištem na Floridi.

S grupom je debitirao na njihovom albumu iz 1986. "The 2 Live Crew Is What We Are". Također se pojavio na albumu "Move Somethin'" iz 1988., albumu "As Nasty As They Wanna Be" iz 1989., albumu "Banned in the U.S.A." iz 1990. i "As Nasty as They Wanna Be Part II" iz 1991.

GALERIJA: Bio je jedan od najpopularnijih voditelja: Evo gdje je, što radi i kako danas izgleda Siniša Cmrk

Brother Marquis
1/17

Njihov album iz 1989. bio je kontroverzna ploča, zbog čega ga je jedan floridski sudac proglasio opscenim. To je dovelo do uhićenja članova grupe Lukea Skyywalkera (Luther Campbell) i pokojnog Fresh Kid Icea (Christopher Wong Won), kao i vlasnika dućana ploča koji je odbio prestati prodavati album. Međutim, žalbeni sud 11. okruga SAD-a poništio je presudu o opscenosti, a Vrhovni sud je odbio saslušati žalbu. 

Nakon što se grupa raspala sredinom 90-ih, Ross je snimio nekoliko ploča do kraja svoje karijere. Također je surađivao s Ice-T-jem u pjesmi “99 Problems” na reperovom albumu Home Invasion iz 1993. godine.

VIDEO: Sjećate li se RTL-ova voditelja Marka Lušića? Više nije dio medijskog svijeta i iznenadit ćete se čime se sad bavi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije