Kad pomislite na Valentinovo prva je asocijacija - ružičasto, crveno, slatko, pjenušavo, mirisno ... Upravo tako bilo je u u zagrebačkom carstvu vrhunskih slastica, mjestu gdje Petra Jelenić bajke o slasticama pretvara u javu. Kod Petre, točnije u njezinoj slastičarnici 'Mak na konac' u povodu najromantičnijeg dana u godini, ljubitelji mjehurića i slatkiša zabavili su se i naučili ponešto o 'ljubavnom' foodparingu. Naime, šampanjac je uvijek dobar - i dvoljan - povod da se o njemu priča, a kada je riječ o zavodljivom Moët & Chandon Nectar Imperialu, tim više. A upravo je prema aramomam ovih plemenitih kapljica Petra je kreirala praline. Note tropskog voća poput ananasa i manga, te sušene marelice i šljive i slatki začini cimeta i vanilije čine Moët & Chandon Nectar Imperial bogatim, elegantnim i živahnim šampanjcem, pa je prema njemu ova vrsna majstorica slastičastva napravila pralinu rijednu dubokog naklona.
- S obzirom da se Moët & Chandon Nectar Imperial bazira na notama tropskog voća, odlučila sam raditi praline u istom smjeru. Glavni sastojak ljubavnih pralina je mliječna čokolada koja je punjena tekućim preljevom od tropskog voća – govori nam Petra i otkriva kako su karamelna punjenja upotpunjena aromama marakuje, lychee (azijske trešnje) i manga. Oduševljenje zanimljivim, ljubavnim foodparingom nije skrivala ni Jasna Mohor.
- Vrhunski okus šampanjca Moët & Chandon Nectar Imperial i očaravajući voćni sastojci pralina izvrsno se nadopunjuju – rekla je Jasna Mohor. Moët & Chandon Nectar Imperial je najodvažniji šampanjac francuske kuće Moët & Chandon. Svojom komplementarnošću i savršenom izbalansiranošću triju glavnih šampanjskih sorti grožđa - Pinot Noir (40 do 50%), Pinot Meunier (30 do 40%) i Chardonnay (10 do 20%), Nectar Imperial predstavlja bogatstvo najboljih vinograda u regiji i svu čaroliju tog omiljenog šampanjca.
Dakle, ako ste imali ikakvih dvojbi oko toga kako uskladiti okuse ove dvije žene riješile su svaku dilemu.