Prvi, doduše mali, ali slatki jubilej slavi najslađi magazin – Slano&Slatko. Deseti broj je pred vama, gurmani, ljubitelji priča o hrani, putovanja, istraživači u svijetu okusa, namirnica i tehnika. Dolazak proljeća proslavili smo otvorenjem sezone piknika. Ideje je za vas razradio chef Andy Gaskin iz rovinjskih luksuznih hotela. Kako piknik pretvoriti u gozbu, što ponijeti, pripremiti, kako spakirati... Čak nam je majstorica slastičarka Kristina Jehnić iz rovinjskog Monte Mulinija pripremila krostate, XXL kekse, panna cottu...
Nabavili smo košaru, napunili je i – voila, vodimo vas na piknik, baš poput onog na slikama slavnih francuskih umjetnika. Jagodica bobica zvijezda je mjeseca. Jeste li znali da su je opjevali čak i Beatlesi? Mi vam donosimo male tajne kako na slano&slatko pripremiti ovu neospornu kraljicu proljeća. A proljeće voli Priska Thuring, samozatajna i kreativna Kanađanka švicarskih korijena koja već godinu dana suvereno vlada kuhinjom jednog od kultnih zagrebačkih restorana, Dubravkin put. Priska je pokrenula revoluciju među zagrebačkim hedonistima. Ona, naime, svoje goste vodi kroz svijet bajki, cirkusa, priča i to tako da im kroz sljedove jela, glazbu i atmosferu prenosi doživljaj.
Za Slano&Slatko predstavila je svojih pet jela, klasike ispričane na njen način – do šparoga do brizla, od grdobine do telećeg srca. Burgeri su hit, pravi obrok do posljednje mrvice. Petra Balija i Lea Ladišić istražile su najbolja mjesta za ovo kultno jelo od Zagreba do Osijeka. Kako kušati vino i koja su četiri odgovora koja valja pronaći u čaši prije no što je iskapite, objašnjava Klaudio Jurčić, dok Ana Peršurić objašnjava zašto je teran Istrijan.
Slikom i pričom te originalnim receptima vodimo vas tragom posljednjeg velikog nastupa Rolling Stonesa. Kamo? Na otok koji će njihov posjet zauvijek promijeniti. Donosimo priču iz prve ruke koju potpisuje svjetska putnica, Ivana Zrilić, a piše nam o običajima, kubanskom načinu života, glazbi, plesu i, dakako, sjajnoj gastronomiji.
Sve što ste oduvijek željeli znati o štruklama otkriva Igor Flak, a kroz tajne pripreme makrona vodi vas naš junior masterchef Antonio. Čekamo vas na kioscima. Kada? U subotu, uz Večernji list za 5 kuna. A za one koji ne stignu, ostajemo na kioscima samostalno, cijeli mjesec, za 14 kuna. No, to nije sve, u paketu u subotu donosimo i knjigu na dar, jedan od četiri naslova: "Roštilj na 100 načina", "Kad kuha supermama", "Predjela" te "Prilozi i salata". Zanimljivo štivo, recepti, savjeti, nagrade za čitatelje... Sve to, uz Slano&Slatko, najslađi magazin!