Repovi iza derbija

Aco: Kada nam sudi Radović, mi smo neurotični

\'22.02.2011., Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Savska 30, Zagreb - Eurokup, skupina I, 5. kolo 2. kruga, Cedevita - Hemofarm. Aleksandar Aco Petrovic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
01.05.2011.
u 22:45

Cedevita je pobijedila uzletjelu Cibonu (97:93) i ostala jedina neokrznuta momčad Lige za prvaka (10-0), no za derbijem su ostali repovi.

Doduše, oni se ne tiču cibosa, koji su se preporodili (Bogdanović 35 koševa, 26 u prvom dijelu), nego odnosa jednog od naših vodećih sudaca i vodeće momčadi prvenstva. Ulog je vrlo velik (Euroliga) pa su tenzije već sada visoke, četiri kola prije doigravanja.

 

– Moja momčad i ja, kada nam sudi Sreten Radović, postanemo neurotični! Jednostavno mu više ne vjerujemo jer Cedeviti sudi loše. Bolje je da nam se putevi raziđu – kazao je Aleksandar Petrović, kojega je Radović isključio već u osmoj minuti!

 

Cedevita u diplomaciju

 

Isključenog Petrovića gotovo sigurno čeka novčana kazna zbog duga jezika, a nju će odrediti povjerenik lige Josip Bilić. Kaznu za izjavu kojom se dotiče suđenja i suca Aco će platiti iz svog džepa, a kazne za dvije njegove tehničke pogreške platit će klub jer se one smatraju dijelom trenerove strateške borbe za interese kluba. Za nesportske i tehničke igrači sami plaćaju kazne.

 

U maniri majstora psihološkog ratovanja Aco je isključen a da govor njegova tijela nije sugerirao da je to i zaslužio. Cedevitin predsjednik Mladen Veber na tu je odluku reagirao vrlo burno, sasuo je paljbu na suca, a ljutito je reagirao i glavni sponzor kluba Emil Tedeschi, no on je na kraju smirivao svoga maloljetnog sina i društvo oko sebe.

 

– Nije dobro kada su središnje figure derbija isključeni trener i sudac koji ga je isključio – ustvrdio je Veber.

 

Petrović je na koncu poželio da klub i službeno zatraži izuzeće suca Radovića, no to će mu u smislu službena zahtjeva ostati samo želja. Tako tvrdi povjerenik A-1 lige Josip Bilić:

 

– U europskoj košarci, pa tako i u Hrvatskoj, klub ne može tražiti izuzeće.

 

Ako je već tako, Cedeviti preostaje jedino tiha diplomacija. Navodno je to učinio i Zadar prošle sezone kada mu, nakon polufinala Kupa, Muhvić mjesecima nije sudio. Hoće li biti tako, ovisit će i o predsjedniku Hrvatskoga košarkaškog saveza Danku Radiću, koji zacijelo ne želi kontroverznu završnicu prvenstva s potencijalnom aferom o sukobu interesa njegovih sudaca.

 

Pomoćnik koji pobjeđuje

 

Nakon Petrovićeva isključenja, i ovaj je put Cedevitu do pobjede odveo pomoćni trener Ivan Rudež (31). Učinio je to i protiv Partizana, ali i protiv Hemofarma, vodeći cijelu utakmicu.

 

– Aco u takvim situacijama ne traži od mene da vodim utakmicu kako bi vodio, daje mi potpunu slobodu, no naši su pogledi na košarku ionako slični – kazuje Ivan Rudež, brat Cedevitina najboljeg strijelca u ovoj utakmici Damjana Rudeža (24 koša).

Komentara 1

GO
Gost
11:24 03.05.2011.

sudac nije prihvatio da bude na svabinoj platnoj listi, pa sad drvljem i kamenjem po njemu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije