AZZURRI Italija u nogometnoj groznici

Čarobno značenje brojke dvanaest

sp_carobno_tx.jpg
import
01.07.2006.
u 17:48

"Dovedite nam Nijemce", "Nijemci, pobijedit ćemo vas", "Odigrali smo još jedan perfektan susret", samo su neki od naslova iz vodećih talijanskih dnevnih novina dan nakon što su azzurri izborili polufinale SP-a pobijedivši glatko Ukrajinu s 3:0. Nogometna groznica drugi put u desetak dana zahvatila je Apeninski poluotok i afera s namještanjem utakmica, mogućnosti izbacivanja nekolicine klubova u niže rangove natjecanja, sada je u drugom planu, jer momčad Marcella Lippija grabi prema finalu, a na putu do njega stoje im još samo Nijemci.

Specijalni rat
Početkom tjedna ugledni njemački list Der Spiegel izbacio je priču pod nazivom "Talijani  paraziti i mamini dječaci", koja je razbjesnjela Talijane, očito ih dodatno mobilizirala i nema sumnje da će se idućih dana u medijima voditi specijalni rat, u kojem su kolege s Apenina pravi majstori.
 Od restorana pa do mode, mi smo popularni. Kritiziraju nas, a zapravo svi žele izgledati kao mi. To je tipična ljubomora  ustvrdio je Alessandro Nesta.

Nastavak tradicije
Novine s ruge strane Jadrana pune su hvale za igru Lippijeva sastava, premda će njihova "ofenzivna defenziva" malo koga oduševiti. Kao da bi bilo drugačije da je Hrvatska preskočila Australiju. Pedantni statističari izračunali su da od 1970. godine Italija svakih 12 godina igra u polufinalu nakon kojega redovito zaigra i u finalu. Nadaju se da će se tradicija nastaviti i ovo ljeto.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije