Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN POTEZ RESTORANA

Cijene u Leipzigu razbjesnile Hrvate, hrana ne košta isto za njih i Talijane: 'Skoro dva eura manje, zašto?'

Leipzig: Hrvatski navijači zapjevali uz harmoniku
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
24.06.2024.
u 13:46

Restoran je navodno ponudio dva različita jelovnika: za Hrvate rižoto s ćevapima i ajvarom za 11,50 eura, a za Talijane focacciu sa sirom, šunkom, cherry rajčicama, rukolom i mozzarellom za 9,80 eura.

Talijanski list Corriere della Sera danima već najavljuje utakmicu Azzurra i Vatrenih u zadnjem kolu grupne faze Europskog prvenstva, a sada su odlučili napisati koji redak i o gastronomskoj ponudi za navijače u Leipzigu, gdje Italija i Hrvatska igraju ključni susret. Talijani pišu da je marketinški izbor restorana na Marktplatzu, središnjem trgu Leipziga, razljutio Hrvate, koji su se okupili u velikom broju i priredili show.

Restoran je navodno ponudio dva različita jelovnika: za Hrvate rižoto s ćevapima i ajvarom za 11,50 eura, a za Talijane focacciu (popularna talijanska tradicionalna pogača) sa sirom, šunkom, cherry rajčicama, rukolom i mozzarellom za 9,80 eura. Hrvati su negodovali zbog razlike u cijeni. "Skoro dva eura manje, zašto?" negodovali su Hrvati.

U članku se također navodi kako su Hrvati nadjačali Talijane u broju navijača. "Opet smo izgubili tu bitku. I ovaj put, kao i s Albanijom u Dortmundu, kada nas je bilo 10.000 protiv 50.000. Službena brojka Uefe za utakmicu u ponedjeljak navečer govori o 25.000 hrvatskih navijača naspram oko 10.000 talijanskih", pišu Talijani, koji potom opisuju atmosferu u Njemačkoj.

"Ulice povijesnog centra Leipziga bile su ispunjene hrvatskim navijačima koji su cijeli dan pjevali, skandirali i plesali. Himna 'Lijepa naša domovino' orila se cijelu noć, dok je policija diskretno nadzirala situaciju bez incidenata", navode, podsjećajući na to da je Hrvatski nogometni savez (HNS) već kažnjen s 28 tisuća eura zbog navijačkih nereda na prethodnoj utakmici Vatrenih protiv Albanije.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Hrvatska treba pobjedu protiv Italije kako bi prošla u drugi krug Europskog prvenstva. Remi bi im ostavio male šanse zbog loše gol-razlike (-3). Pobjedom bi imala četiri boda i mogla bi završiti druga, pod uvjetom da Albanija ne pobijedi Španjolsku.

U slučaju da i Hrvatska i Albanija slave u večerašnjim ogledima, situacija bi se dodatno zakomplicirala. Tada bi, naime, Španjolska, koja je već ranije osigurala prvo mjesto skupine, ostala na šest bodova, Albanija i Hrvatska imale bi po četiri boda, dok bi s Europskog prvenstva ispala Italija, koja je do sada stigla do tri boda, i to pobjedom nad Albanijom 2:1.

Kada bi Hrvatska i Albanija pobijedile svoje protivnike sličnom gol-razlikom, drugo bi mjesto pripalo Albancima zbog boljeg uspjeha po tom pitanju. Albanija je trenutno na -1 (3:4), dok Hrvatska ima najslabiju gol-razliku u skupini (2:5). Zabila je tek Albancima dva gola, a primila njih pet, tri od Španjolaca i dva od Albanaca. Više o kalkulacijama čitajte ovdje.

FOTO 'Janje ispred paste', divovska zastava i ludnica uz harmoniku: Hrvati rade genijalnu atmosferu u Leipzigu

Leipzig: Hrvatski navijači zapjevali uz harmoniku
1/71
Ključne riječi

Komentara 22

SU
Superhero
15:56 24.06.2024.

rizoto s cevapima i ajvarom? pa tko to moze jesti, povrati mi se samo kad pomislim.. bolja focaccia 10x

SI
SirOliver69
16:43 24.06.2024.

Vjerojatno je to samo ponuda "Hrvatski meni" i "Talijanski meni" - drugim riječima, nitko ne određuje tko će što naručiti! Ako im je skupo, mogli su naručiti foacciu ili, još bolje, neki Schnitzel...

ZL
Zlatarkongozambija
16:44 24.06.2024.

Ostavite im ćevape, ne naručujte ih! Nek im prisjednu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije