Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI INTERVJU

Dalić priznao koju utakmicu nikada nije pogledao, progovorio i o Livaji: 'Sam je donio tu odluku'

Neuruppin:  Otvoreni trening hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
11.06.2024.
u 08:45

- Imamo pravo sanjati, imamo pravo imati svoje snove, moramo ih imati. Ako nemamo snove, neće se ni ostvariti. Nadam se da će sve biti dobro i da će se ostvariti ono što svi skupa želimo, ali prije svega želim da budemo dostojni prezenteri hrvatskog naroda - rekao je Dalić

Prije početka Eura koje za Hrvatsku kreće subotnjim ogledom protiv Španjolske, veliki intervju za HTV dao je izbornik vatrenih Zlatko Dalić. On je bio gost emisije "U svom filmu" gdje je razgovarao s Tončicom Čeljuskom. Otkrio je sve ono što čeka njega i reprezentaciju u Njemačkoj.

- Ja sam imao svoje snove, svoje ambicije, koje sam sanjao, želio i htio, ali zaista nisam mislio da ću ovoliko trajati kao izbornik, a niti da ću postići ovakve medalje i uspjehe. To je za mene jedan veliki san koji mi se ostvario - priznao je Dalić. 

Očekivanja cijele Hrvatske su, kao i uvijek, jako velika.

- Cijela nacija, cijeli narod, ali i svi mi. Očekivanja su velika, svi čekamo da krene, i ja jedva čekam da krene. Hrvatska je spremna, s našim navijačima ćemo se radovati i veseliti, ali, kao i uvijek, ići ćemo korak po korak i pokušat ćemo postići najbolji mogući rezultat.

Prokomentirao je i prvi dvoboj sa Španjolskom.

- Prva je utakmica protiv Španjolaca. Mislim da će to biti jedna sjajna utakmica u Berlinu pred 80.000 navijača, takvo nešto se još nije vidjelo, toliko naših navijača. U Berlinu očekujem i navijače koji su bez karata da dođu u grad i osjete atmosferu prije utakmice. To je nešto prelijepo. I da imamo ne znam koliko karata, bilo bi premalo. Bilo bi vrijeme da pobijedimo Španjolce. Očekujem da možemo i trebamo utakmicu okrenuti u svoju korist.

Posebne riječi hvale uputio je Luki Modriću.

- S obzirom na to kako on živi, koliko on trenira, da netko u 38. godini ovako igra, ovako se ponaša, da ovoliko traje, to je nešto fascinantno. Luku ne treba dozirati, njemu treba dati da igra što više, onda je sve bolji.

Livaja i zajedništvo?

- Ova grupa radi, slijedi što od njih tražimo i rezultat je taj koji daje snagu. Mi zaista funkcioniramo kao jedna obitelj. U njoj se poštujemo. Ja sam uvijek jednak prema svima, ali kad treba donositi odluke i preuzeti odgovornost, onda sam ja prvi. Marko je sam donio odluku i da ja to poštujem.

- Imamo pravo sanjati, imamo pravo imati svoje snove, moramo ih imati. Ako nemamo snove, neće se ni ostvariti. Nadam se da će sve biti dobro i da će se ostvariti ono što svi skupa želimo, ali prije svega želim da budemo dostojni prezenteri hrvatskog naroda, a da naši navijači budu na nivou. Mi ćemo napraviti sve što možemo s naše strane, a onda će to sve biti u Božjim rukama - rekao je Dalić i priznao da nikada nije pogledao finale SP-a u Rusiji protiv Francuske.

- Nisam iz više razloga. Mislim da je Hrvatska odigrala najbolju utakmicu na svjetskom prvenstvu baš protiv Francuske, po meni dvije krive odluke sudaca koje su nas dovele u negativu iz koje se više nismo mogli vratiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije