Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA UTAKMICU

Danski izbornik: Želimo biti poput Hrvatske

Euro 2024 - Round of 16 - Germany v Denmark
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/7
30.06.2024.
u 08:31

"Naša je ambicija stajati uz velike momčadi - surađujemo s timovima kako bismo stvorili bolje igrače i ponekad dođemo do polufinala, ponekad ne. Želimo biti poput Hrvatske, koja je imala nekoliko sjajnih godina."

Njemačka nogometna reprezentacija druga je momčad koja je izborila plasman u četvrtfinale Eura kojem su Nijemci domaćini, nakon što je u utakmici odigranoj u Dortmundu svladala Dansku sa 2-0 (0-0). Evo reakcija iz danskog tabora.

Kasper Hjulmand, danski izbornik:

"Posljednjih godina pokazali smo da smo blizu velikih momčadi, ali samo jedna stvar nedostaje: moramo stvarati i iskoristiti više prilika. Naša je ambicija stajati uz velike momčadi - surađujemo s timovima kako bismo stvorili bolje igrače i ponekad dođemo do polufinala, ponekad ne. Želimo biti poput Hrvatske, koja je imala nekoliko sjajnih godina."

Thomas Delaney, danski veznjak:

"Trenutno je jako teško, jako teško. Igrali smo protiv dobre momčadi. Samo smo trebali 'zabiti nož'. Dobili smo što smo očekivali. Ne znam je li bilo veliko zaleđe za naš gol, ali vjerojatno sam ja bio krivac. Puno smo uložili, puno smo patili, moramo biti iskreni. Bila je teška utakmica, ali to i očekuješ protiv Njemačke."

>> Ovo su supruge i partnerice naših reprezentativaca: Predivne dame najvjernija su im podrška s tribina

Euro 2024 - Round of 16 - Germany v Denmark
1/61
 

Komentara 9

Avatar Nikola Šubić Zrinski
Nikola Šubić Zrinski
10:20 30.06.2024.

Nije lako biti poput Hrvatske. Danska je ozbiljna, disciplinirana, psihički i fizički moćna i čvrsta repka jake volje ali fali im mašta, kreativnost i strast, u konačnici čiste ljubavi i prednosti, bez čega se nitko, a pogotovo malobrojni narodi kao što su Hrvati I Danci, ne mogu vinuti do najvećih visina.

Avatar southman
southman
10:16 30.06.2024.

Preduga kopačka prijatelju. A Englezi jedva dočekali.

Avatar Seurat
Seurat
12:32 30.06.2024.

Hrvatska ima "sastojak" koji je teško kopirati. "Ono nešto" koje je sinergija igrača/navijača/domoljublja/svetinje, što je teško shvatiti ljudima s drugačijom poviješću. No želim Dancima uspjeh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije