SUMRAK SAMURAJA Unatoč početnom vodstvu Japana, Brazil s lakoćom preokrenuo rezultat

Dva Ronaldova gola za nova tri boda

brazil-txt.jpg
import
22.06.2006.
u 23:52

Izbonik Brazila Carlos Alberto Parreira odlučio je u susretu s Japancima odmarati neke igrače, pa su Cafu, Roberto Carlos, Emerson, Ze Roberto i Adriano utakmicu gledali s klupe. No i u takvom sastavu Brazilci su bili prejaki za plave samuraje.

Pvih pola sata igralo se samo na gol Japana. Brazilci su prodavali tunele, bicikle i sve moguće najrazličitije štoseve iz nogometne škole na pijesku, a onda je iz jedinog organiziranog napada Zicova momčad postigla pogodak. Santos je ubacio dubinsku loptu na pet metara za Tamadu kojem nije bilo teško probušti Didu. Nakon toga ponovno ista priča.

Brazilci napadaju, vrataru Kawaguchiju svakim novim udarcem raste cijena i tako sve do minutu prije negoli će sudac Eric Poulat odsvirati kraj poluvremena. A onda u tri poteza Brazlici pokazuju svu jednostavnost i raskoš svog nogometa. Ronaldinho je centirao, Cicinho glavom vratio u peterac, a Ronaldo bez većih poteškoća pospremio loptu u mrežu.

U nastavku utakmice bila je to rapsodija u žutom. Pomladak iz najbolje nogometne škole, uz dodavanje raspoloženog Ronalhdina s lakoćom se obračunao s Japancima. Juninho je s dvadesetak metara matirao pokrivenog Kawaguchija, da bi Gilberto isto napravio s upola manje distance. Potkraj susreta Ronaldo se još jednom uvrtio u strijelce za treću pobjedu na turniru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije