KOŠARKA

Final four u Tel Avivu Cibonin pusti sanak

09.03.2003.
u 00:00

I ovaj put na igralište su u Beogradu iz gledališta bacali svašta, među ostalim i jednu pikado strelicu!

BEOGRAD - Košarkaši Cibone VIP-a nisu uspjeli u Beogradu pobijediti Crvenu zvezdu i širom si otvoriti vrata final foura Goodyear lige. Izgubili su 73:79!

- Do kraja je ostalo još samo jedno kolo, no ne očekujem da ćemo mi igrati u završnici u Tel Avivu ili negdje drugdje. Jer, Zadar u posljednjem kolu ugošćuje Krku i bojim se da momčad iz Novog Mesta neće imati previše ambicija da iznenadi Zadrane. Ipak je Krki puno važniji Uleb kup - prosuđuje Aleksandar Petrović, Cibonin trener.

Baš kao i ostala tri hrvatska kluba (Zagreb, Zadar i Split), ni košarkaši Cibone nisu uspjeli slaviti u do vrha punom Pioniru.

Doduše, Zagrepčani su bili najbliži od svih njih pobjedi. Jasno, ni ovaj put nije izostao onaj poznati dekor s tribina: vrijeđali su Hrvatsku i na parket bacali svašta, među ostalim doletjela je i jedna pikado strelica.

Zaista je velika sreća što nikog nisu pogodili.

U prvom poluvremenu Cibona je imala i igru i rezultat.

- Morali smo nakon prve dvije četvrtine voditi barem s desetak koševa više, ali smo propustili iskoristiti nekoliko kontri.- istaknuo je Petrović.

I kad se očekivalo da će "vukovi" i u nastavku igrati barem slično kao u prvom dijelu, dogodilo se sasvim suprotno.

Dobrih 5-6 minuta Cibona nije postigla ni jedan koš, a domaći postižu niz od 17:0, zahvaljujući ponajviše američkom razigravaču Pennu.

- Znao sam da je Penn izuzetno opasan, ali da će tako razbiti našu obranu, to nisam vjerovao. Ne samo da je sjajno asistirao već je i pogađao trice. Zaista ne bih komentirao jer se zaista nema što komentirati kako su ga čuvali naši igrači - kazao je Petrović.

No, Zagrepčani su se u posljednjoj četvrtini vratili u igru, došli su na zaostatak od samo jednog koša 70:69 i tu stali!

- Imali smo dvije-tri prilike u završnici utakmice da ih stignemo i izjednačimo rezultat, no moji su igrači napravili ključne pogreške, i prilika za pobjedu je propala - zaključuje Petrović.

Cibonin trener bojao se uoči utakmice sudačke trojke iz Slovenije, čak je i u prvoj četvrtini burno reagirao na jednu njihovu odluku, dobivši tada tehničku.

No kako je i sam priznao, suci nisu bili ovaj put Cibonin suparnik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije