Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOTALNI KAOS

FOTO Ovo su gledali milijuni: Povijest Eura ne pamti ovakvu tučnjavu na terenu, uletio i navijač

Euro 2024 - Czech Republic v Turkey
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/4
27.06.2024.
u 08:41

Istvan Kovač utakmicu je završio s podijeljenih 18 žutih kartona i dva crvena, što je novi rekord europskih prvenstava.

U nervoznoj utakmici s rekordnih 18 žutih i dva crvena kartona, Turska je u Hamburgu pobijedila Češku s 2:1 (0:0) i kao drugoplasirana reprezentacija skupine F izborila plasman u osminu finala, dok su Česi kao posljednji završili natjecanje. Turska je povela u 51. minuti golom kapetana Hakana Čalhanoglua.

Iako je od 20. minute igrala s igračem manje zbog isključenja Antonina Baraka, Češka je u 66. minuti uspjela izjednačiti, a strijelac je bio češki kapetan Tomaš Souček. Konačnih 2:1 postavio je Čenk Tosun u četvrtoj minuti sučeva dodatka. Utakmicu su obilježile i neobične odluke rumunjskog suca, što je na kraju moglo rezultirati i fizičkim sukobom među igračima.

Istvan Kovač utakmicu je završio s podijeljenih 18 žutih kartona i dva crvena, što je novi rekord europskih prvenstava. Kartoni su se dijelili čak i nakon posljednjeg zvižduka, budući da je nastao potpuni kaos na terenu, a u jednom trenutku u sve se umiješao čak i navijač. Prilikom gužve Tomas Chory je bio taj koji je dobio crveni karton te ga čeka određena suspenzija, dok je Tomáš Souček prošao sa žutim kartonom, baš kao i mlada turska zvijezda Arda Guler.

Svemu tome najviše su se veselili Gruzijci, koji su pobjedom nad Portugalom od 2:0 osvojili treće mjesto i plasirali se u osminu finala u kojoj će igrati protiv Španjolske. Portugalci će se za četvrtfinale boriti protiv Slovenaca, a Turke čeka obračun s Austrijancima. Veliki hendikep Turaka svakako je neigranje kapetana Hakana Čalhanoglua, koji je dobio žuti karton protiv Čeha i čeka ga jedan meč suspenzije.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Euro 2024 - Czech Republic v Turkey
1/21
Ključne riječi

Komentara 8

MO
Moslavina
12:44 27.06.2024.

Toliko se ljutimo na naše suce a što napravi rumunski Mađar Kovac. Isključi češkog igrača ( žuti pa crveni) a za možda i gori drugi prekršaj(imao već žuti)turskog igrača pravi se neviješt i sudi aut. Kovac visoko kotira na UEFInoj ljestvici sudaca a uništio je utajmicu i Čehe. Suđenje je bilo gore od onog što je činio Nizozemac nama u susretu s Talijanima.

GL
Glagoljica
11:11 27.06.2024.

Hrvatski književni jezik: Pisanje stranih vlastitih imena i riječi / sklonidba istih IZVORNO, tj. onako kako se pišu u jeziku iz kojega su preuzeta, ako je pismo tog jezika latinica: ”Veliki hendikep Turaka svakako je neigranje kapetana Hakana Čalhanoglua…” Dakle Hakana Çalhanoğlua

CO
coska
11:40 27.06.2024.

Koja crna tučnjava, malo naguravanja…?! Senzacionalisti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije