Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAKO JE ISPALO

Da nam Talijani nisu zabili u 98. minuti, ispali bi i oni, a nevjerojatan podatak pokazao se točnim

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
27.06.2024.
u 07:35

Ispostavilo se da su Mađari, koji su svoj put u skupini završili još u nedjelju, tri dana morali čekati da vide hoće li s trećeg mjesta proći dalje. I nisu prošli, baš kao i Hrvatska u Skupini B. Svi ostali trećeplasirani jesu

Potpuno nevjerojatna završnica grupne faze Europskog prvenstva iznjedrila je četiri reprezentacije koje će nastaviti put u osmini finala, a da su u njihovim grupama bili na trećem mjestu. Ispostavilo se da su Mađari, koji su svoj put u skupini završili još u nedjelju, tri dana morali čekati da vide hoće li s trećeg mjesta proći dalje. I nisu prošli, baš kao i Hrvatska u Skupini B. Svi ostali trećeplasirani jesu.

Mađari su se, podsjetimo, najviše radovali jer su u 100. minuti utakmice zadnjeg kola protiv Škotske izjednačili na 1:1 i tako se, barem se tada mislilo, spasili kad je riječ o prolasku dalje. No, sinoćnji rasplet u kojem je Gruzija dobila Portugal nikako im nije išao na ruku. Gruzija je s četiri boda prošla dalje kao treća, što znači da nitko tko je osvojio tri boda, a da je imao negativnu gol-razliku i bio treći nije mogao dalje. Zadnja koja je prošla je Slovenija koja s tri boda i gol-razlikom 3:3 ide dalje.

Cup tree provided by Sofascore

Nije to sve. Da Italija nije zabila Hrvatskoj u 98. minuti naše utakmice, ispala bi i ona. Prije našeg dvoboja imali su tri boda i gol-razliku 2:2, a ta tri boda ne bi im bila dovoljna da kao treći prođu dalje. Ispada tako je da je Mattia Zacagni izbacio Hrvatsku, ali i spasio Italiju ispadanja. Bilo je samo oko dva posto šansi da će Italija ispasti, a to se eto, umalo i dogodilo.

Cup tree provided by Sofascore

Komentara 3

LU
Lukaku
10:46 27.06.2024.

Mislim da je sustav ovogodišnjeg Eura loš.24 reprezentacije u 6 grupa je previše.Uz to Gruzija zaslužuje biti na Euro kao i Australija. Razumijem pohlepu UEFA-e pod krinkom "popularizacije" nogometa ali to ima i kontra efekat zasićenja i gubljenja žara igre.Jerr su zadnje kolo svi ziherašili manje više i računali koliko im treba da bude 3. Otud npr.Slovenski "autobus" koncept ali i ostali 0:0,1:1.. Treba se ugledati na Copa America.Na EURO treba pustiti ko nekads max 16 reprezentacija i prvi i drugi idu dalje. Za ostale ima Liga nacija.

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
08:27 27.06.2024.

Europska Mađarska i naša balkanska Hrvatska su čekale, sanjale i domoljubno nagađale da prođu ali na Euru 2024 nije išlo dok u Ini ide super jer Mađarske gazde i vlasnici fino odrede i onda čekaju i dočekaju domorodce i nekadašnje vlasnike da to urade, izvode i sprovode naredbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije