Gana u osmini finala!

gana-txt.jpg
import
22.06.2006.
u 18:10

U debiju na Svjetskom prvenstvu reprezentacija Gane izborila je osminu finala i za sada je jedina momčad iz Afrike kojoj je to uspjelo. Ganci u drugi krug ulaze kao druga momčad u skupini, jer Talijani su bili uspješniji od Čeha i time su sačuvali prvo mjesto u skupini. Da nisu slučajno bili bolji od Čeha, izabranici Ratomira Dujkovića potvrdili su i u susretu sa SAD-om.

Bolju igru u uvodu utakmice Ganci su pogotkom okrunili u 22. minuti. Haminu Dramani ukrao je loptu Claudiju Reyni na rubu šesnaesterca, izbio sam ispred vratara i bez teškoća ga matirao. Amerikanci su prosvjedovali tražeći prekršaj, a zbog Gančeva starta i ozljede koljena Reyna je dvadeset minuta poslije zamijenjen.

Pet minuta do isteka poluvremena SAD izjednačava pogotkom Clinta Dempseya. I kada se činilo da će se na odmor otići s neodlučenim rezultatom, Markus Merk, sasvim opravdano, pokazuje na bijelu točku. Stephen Appiah pucao je lijevo, Reyna je otišao udesno i na tribinama su opet zasvirali bubnjevi.

U nastavku utakmice Ganci taktiziraju, nastoje sačuvati rezultat, a nekoliko puta imali su priliku i povećati vodstvo. Sve njihove pokušaje uspješno je spriječio jučer najbolji igrač SAD-a, vratar Keller. U osmini finala Gana će igrati s prvom momčadi iz skupine F.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije