SPASIO SVOJU MOMČAD

Gruzijski golman odigrao nevjerojatnu utakmicu! Njegove su brojke fantastične

Euro 2024 - Georgia v Czech Republic
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/4
22.06.2024.
u 18:00

Dok Česi žale za svojim trećim mjestom, Gruzija slavi prve bodove na velikim natjecanjima. Arhitekt tog slavlja bio je vratar Giorgi Mamardashvili

Reprezentacije Gruzije i Češke odigrale su utakmicu drugoga kola grupne faze Europskog prvenstva u Njemačkoj. Krajnji rezultat je bio iznimno dobar za Gruziju, a istovremeno razočaravajuć za Češku. Georges Mikautadze je zabio iz penala u 4. minuti nadoknade u prvome poluvremenu. Česi su morali tražiti izjednačenje, a ono je došlo pogotkom Patrika Schicka u 59. minuti, no do kraja susreta nisu uspjeli preokrenuti.

Time su obje momčadi ostale na jednome bodu i teško će proći u osminu finala ukoliko ne pobjede Portugal, odnosno Tursku. Odgovara to i vatrenima koji protiv Talijana igraju odlučujuću utakmicu grupne faze, a još uvijek mogu završiti na drugom, trećem ili posljednjem mjestu skupine. Dakako, ukoliko završe trećeplasirani, želja im je da su druge trećeplasirane momčadi što lošije.

GALERIJA Mbappeu zabranili da nosi ovu masku, pogledajte s kakvom se pojavio na meču protiv Nizozemske

Euro 2024 - Georgia v Czech Republic
1/28

Dok Česi žale za svojim trećim mjestom, Gruzija slavi prve bodove na velikim natjecanjima. Arhitekt tog slavlja bio je vratar Giorgi Mamardashvili. Tijekom nešto manje od 100 minuta igre sakupio je čak 11 obrana. Od toga osam u prvome poluvremenu kada je njegova momčad povela. Uhvatio je pet visokih lopti, boksao dvije i otklonio tri opasnosti.

Šest udaraca koje je obranio bilo je upućeno iz unutrašnjosti kaznenog prostora. Mamardashvili je trenutno član španjolskog prvoligaša Valencije. Ugovor mu traje do 2027. godine, a vrijednost mu Transfermarkt procjenjuje na 35 milijuna eura. Europsko prvenstvo je prilika mnogim nadolazećim nogometašima da se pokažu, a ovakva igra bi 23-godišnjem vrataru mogla priuštiti pozornost najvećih klubova Europe.

VIDEO Ovo je sastav Hrvatske protiv Italije: Dalić će napraviti veliku promjenu u momčadi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije