Osam tisuća navijača

Hajduk bez sedam važnih igrača pobijedio Split, Žužul očitao bukvicu igračima

Hajduk - Split
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/8
07.12.2014.
u 18:55

Hajduk je prvi puta nakon 98 dana igrao pred publikom na Poljudu, a na utakmici je bilo osam tisuća navijača

Plan se u Parku mladeži dugo kovao, ali već nakon petnaestak minuta derbija pokazalo se tko je gazda u gradu. Na semaforu je u 16. minuti svijetlilo 2:0 za Hajduk, Split je bio ‘stjeran u mišju rupu’, nigdje nije bilo momčadi Ivana Matića. Jednostavno, na vidjelo su izašle sve one slabosti momčadi kojoj uvijek nešto nedostaje, a ponajviše onaj pobjednički mentalitet. Nije tu stvar u slaboj predstavi, momčad Igora Tudora razbila je Split u svim elementima igre. 

Agresija, posjed, sve ono što je Matić najavljivao izostalo je u Splitovoj predstavi. Igra njegove momčadi toliko je razbjesnila predsjednika Slavena Žužula da se s tribina na poluvremenu spustio u svlačionicu i petnaest minuta proveo sa svojim igračima. Ne znamo što im je govorio, ali ne bismo im bili u koži. Sasvim sigurno je da im nije čestitao na onom što su prikazali. A s obzirom da je Matić vodio momčad i u drugom poluvremenu znači da nije smijenjen. Inače, Žužul sukladno svom običaju nije bio u svečanoj loži već je sa svitom suradnika s tribina pratio gradski derbi.

Da stvar bude gora po Split bijeli su bili bez sedam igrača (Maloča, Maglica, Milović, Mezga, Vršajević, Anđelković i Bašić). Takav Hajduk, s Bradarićem na liberu (igrao je tu poziciju prvi put u životu), Vukovićem u sredini terena, povratnikom Mikanovićem izrazbijao je “crvene”. A ključni ljudi u vodstvu Hajduka od 2:0 bili su osporavani Nižić i Milić, koji su u stoperskom tandemu igrali tek jedanput, i to baš protiv Splita na početku sezone. 

Nižić je u 6. minuti centrirao, a Ibriks loptu skrenuo u mrežu, bilo je to 1:0. Na 2:0 povisio je Milić u 16. minuti, i to nakon kornera što ga je izveo Caktaš. Split je svoj prvi udarac prema vratima Hajduk imao u 69. minuti, Jukić je odbijenu loptu pospremio u mrežu za 2:1. Bio je to tek tračak nade za “crvene”. U završnici je Hajduk u samo nekoliko minuta imao dvije-tri izgledne šanse, no bijeli nisu bili precizni.

Komentara 28

MA
majstor1
17:29 07.12.2014.

Ja sam ocekivao pun stadion kad ono...

LI
Lik123
18:10 07.12.2014.

Hoće li Delač napisati sablasno prazan Poljud ili se broj gledatelja neće ni spomenuti, a sve će biti puno divljenja za sjajnu igrru i hajdugovu pobjedu? Provaljeni ste odavno :))

LI
LigaPrvaka
18:46 07.12.2014.

U slobodnoj nema broja gledatelja, prvi put od kada pratim sport, ali ce zato sablasna atmosfera biti zamjenjena necim kao velicanstven dekor torcide, a broj gledatelja se nece uopce spominjati, ha ha splitska posla, svi ih procitali....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije