GLASOVAO I MESSI

Hrvatski nogometaši u 11 najboljih na svijetu uvrstili Modrića i Srnu

ivan kelava
05.11.2012.
u 16:51

Glasovali su kapetani brojnih klubova, od Dinama do trećeligaša Lekenika

Pod kapom Hrvatske udruge "Nogometni sindikat", naši profesionalni nogometaši ove godine po drugi put sudjeluju u izboru World XI Award, u kojem se bira 11 najboljih nogometaša na svijetu po pozicijama. FIFPro ovaj izbor organizira od 2005. godine, a od 2009. akciju je podržala i sama FIFA. Specifičan je po tome što glasove za ovu idealnu postavu daje više od 50 tisuća nogometaša iz brojnih zemalja. Glasovanje otvara Leo Messi.

– Ovo je ipak najrelevantniji izbor 11 najboljih nogometaša na svijetu. Prepoznali su to i igrači, koje nije trebalo nagovarati da se uključe u ovu akciju nego su sa zadovoljstvom dali svoj glas. Bilo bi nam draže da je za provođenje ove akcije bilo i nešto više vremena – riječi su predsjednika HUNS-a Darija Šimića.

Predstavnici Sindikata posjetili su ukupno jedanaest hrvatskih klubova, od sedmerostrukog uzastopnog prvaka Dinama do trećeligaša Lekenika. Glasovali su njihovi kapetani, Ivan Kelava, Mario Maloča, Leonard Mesarić, Hrvoje Štrok...

– Svi klubovi koje smo pohodili iskazali su gostoprimstvo Sindikatu, što nas jako veseli. Među njima je bio i trećeligaš Lekenik, koji smo službenim posjetom htjeli istaknuti kao pozitivan primjer poštovanja prava igrača i samog nogometa u hrvatskim okvirima – izjavio je glavni tajnik HUNS-a Mario Jurić nakon što su glasački listići hrvatskih nogometaša poslani u središnjicu FIFPro-a u Amsterdam.

Ovogodišnjim izborom traže se nasljednici laureata iz 2011. godine. Među 11 najboljih nogometaša tada su se našli Iker Casillas, Daniel Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Nemanja Vidić, Andres Iniesta, Xabi Alonso, Xavi, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney.

– Naša je želja da se među jedanaest najboljih na svijetu nađe i koji naš reprezentativac. Prema glasovima 256 hrvatskih nogometaša, u idealnoj su postavi Darijo Srna i Luka Modrić. Bili bismo presretni kad bi takav bio izbor i na svjetskoj razini, ali za to ostaje prebrojati još više od 50 tisuća glasova – dodao je glavni tajnik HUNS-a Mario Jurić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije