Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDU NA ENGLEZE

Hrvatskoj igra visok poraz Slovenije, ali oni žele proći: 'Najteže stvari su najljepše'

Euro 2024 - Slovenia v Serbia
Foto: LEONHARD SIMON/REUTERS
1/2
25.06.2024.
u 12:58

Ne vidim problem nakon ova dva nastupa, ne mislim da nismo na visini zadatka. Konstantni smo, fokusirani smo najviše na sebe – rekao je Jan Mlakar, bivši napadač Hajduka

Posljednje utakmice posljednjeg, trećeg kola na Europskom prvenstvu u Njemačkoj igraju se ove srijede. Nakon toga sve će biti jasno, sve će se znati, kalkulacije kojima smo se svi posljednjih dana bavili više neće trebati. Skupine A i B su kompletirane, a prije srijede valja odraditi još jednu turu utakmica na Euru. Njih čak četiri, iz skupine C i D, gledat ćemo danas. Među njima i favorite za osvajanje samog natjecanja.

Srbima treba pobjeda

Od 18 sati na rasporedu su susreti skupine D, sastaju se Francuska i Poljska te Nizozemska i Austrija. Od 21 sat na redu je skupina C, igraju Danska protiv Srbije te Engleska protiv Slovenije.

U toj skupini Englezi imaju četiri boda, Danci i Slovenci po dva, dok su Srbi na začelju s jednim. U slučaju pobjede nad Dancima i ako Slovenija ne napravi čudo i savlada Englesku, Srbija s drugog mjesta prolazi u osminu finala. Tamo je čeka domaćin Njemačka. Ipak, pobjeda nije jedini način da se momčad Dragana Stojkovića domogne drugog kruga. Potencijalno, i remi bi im donio prolaz. No za to bi se svemir stvarno morao potruditi. Tamošnji mediji napravili su računicu u kojoj se mora poklopiti još pet drugih rezultata. Italija ne smije izgubiti od Hrvatske, Španjolska mora pobijediti Albaniju, Englezi moraju biti bolji od Slovenije s dva ili više gola razlike, Portugal ne smije izgubiti od Gruzije, a Turska mora pobijediti Češku. Pa vidjet ćemo....

Euro 2024 - Slovenia v Serbia
1/18

Slovenci se  ne bave kalkulacijama, već se pune samopouzdanjem pred sraz s favoritima Eura.

– Najteže stvari su najljepše. Ne vidim problem nakon ova dva nastupa, ne mislim da nismo na visini zadatka. Konstantni smo, fokusirani smo najviše na sebe – rekao je Jan Mlakar.

Englezi igraju loše

Englezi su se zamjerili mnogima jer igraju loše na ovom Euru, ali vjerojatno se ipak nikog ne boje već pjevaju da se nogomet vraća kući. Danci pak traže pobjedu. Prije susreta dobili su i kaznu Uefe od 10.000 eura zbog transparenta njihovih navijača kojim vrijeđaju Uefu.

U skupini D Nizozemska i Francuska imaju po četiri boda, tri ima Austrija, a Poljska ni jedan. Sudeći po onome što smo vidjeli u prva dva kola, Poljaci ispadaju jer teško da će večeras pobijediti Francuze, a dogodi li se to (i s kojom gol-razlikom) moraju držati fige da Austrija izgubi od Nizozemske, što je isto vrlo teško da će se dogoditi. Osim toga, teško da bi i tada Poljaci bili u četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Bilo kako bilo, Francuzi i Nizozemci zasigurno ništa neće prepuštati slučaju, oni su sigurni putnici u play-off, pitanje je samo s kojeg mjesta u skupini.

Ključne riječi

Komentara 3

ZZ
Zvir Zvirek
14:18 25.06.2024.

Nadam se da nam Panonskem Slovencom budejo bratija Alpski Slovenci osvetlali obraza gda to hrvatski penziči nesu mogli.

DU
Deleted user
14:09 25.06.2024.

I Vatreni i Janezi i Orlovi idu kući sutra.Svaki svojoj. Sve ostalo je teški SF.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije