ŠPANJOLSKA, PORTUGAL...

Hrvatskoj u osmini finala prijete vrlo jaki protivnici: Evo zašto vatreni nisu sretni zbog pobjede Portugalaca

Hrvatski nogometni reprezentativci odradili trening u Neuruppinu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
19.06.2024.
u 07:19

Pobjeda Portugala povećala je izglede (21%) da će upravo Portugal biti protivnik Hrvatske u osmini finala. Drugi mogući suparnici su Švicarska, Njemačka, Slovačka, Rumunjska...

Pobjeda Portugala nad Češkom (2:1) u sudačkoj nadoknadi utakmice prvog kola skupine F na Euru utječe na moguće protivnike Hrvatske u nokaut-fazi. Hrvatska se, dakako, još mora kvalificirati za eliminacijski dio prvenstva. Nakon teškog poraza od Španjolske (0:3) u prvom kolu, gotovo je izgubila šanse da bude najbolja u skupini. Danas igra protiv Albanije u 15 sati.

Unatoč porazu od Španjolske, Hrvatska je i dalje favorit za prolazak skupine. Analitičari s platforme Football Meets Data izračunali su da Hrvatska ima samo 3% šanse za prvo mjesto, ali deset puta više za drugo mjesto, dok su najbolje šanse za treće mjesto, s 51%. To bi gotovo garantiralo prolazak dalje, jer četiri od šest najboljih trećeplasiranih momčadi iz skupina idu u osminu finala. Hrvatska ima 67% šanse za plasman u osminu finala.

Međutim, pobjeda Portugala povećala je izglede (21%) da će Portugal biti protivnik Hrvatske u osmini finala. Drugi mogući protivnici Hrvatske u prvoj nokaut rundi uključuju Švicarsku, koja ima najviše izgleda (24%) zbog mogućnosti da Hrvatska, ako završi treća u skupini B, igra protiv pobjednika skupine E. Treći najizgledniji protivnik je Njemačka, s 11% šanse da će se Hrvatska susresti s njima u toj fazi natjecanja.

Ostali potencijalni protivnici Hrvatske su Slovačka (9%), Rumunjska (9%), Turska (7%), Škotska (6%), Mađarska (4%) i Belgija (3%) Ostale momčadi imaju tek jedan posto šanse ili manje. Ove projekcije, da podsjetimo, temelje se na analizi nakon što su momčadi odigrale samo jednu od tri utakmice u skupinama.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Hrvatski nogometni reprezentativci odradili trening u Neuruppinu
1/17
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije