Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DETALJI ĆE ODLUČIVATI'

Igor Tudor najavio veliki derbi s Talijanima, komentirao i mogući Dalićev odlazak: 'Sve je to s*anje'

Dinamo i Hajduk sastali se u 34. kolu HT Prve lige
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
24.06.2024.
u 14:49

Poručio je da se kao navijač nada da će Hrvatska pobijediti, no da kao trener smatra da je Italija u prednosti. "Kao što često biva, detalji će odlučivati", poručio je Tudor u kratkom intervjuu.

Igor Tudor (46), donedavni trener Lazija, u razgovoru za talijansku Gazzettu dello Sport govorio je o utakmici trećeg kola u skupini B između Vatrenih i Azzurra, koja će odlučiti o putniku u osminu finala. Poručio je da se kao navijač nada da će Hrvatska pobijediti, no da kao trener smatra da je Italija u prednosti.

"Kao trener kažem da Italiji igraju dva od tri moguća ishoda, odnosno pobjeda i remi, a to je značajna prednost. U Italiji nema klinaca, odnosno mladih i neprovjerenih igrača, već su to nogometaši koji su igrali finale Lige prvaka i osvojili Europsko prvenstvo. Kao što često biva, detalji će odlučivati", poručio je Tudor u ovom kratkom intervjuu.

Osvrnuo se i na hrvatskog i talijanskog izbornika, Zlatka DalićaLuciana Spallettija. U posljednje se vrijeme spominje moguća Dalićeva smjena ako Vatreni prerano ispadnu s Eura. "Znamo da ni on na ovim razinama ne može trajati vječno. Ljudi razumiju da je ova skupina igrača uvijek davala sve za svoju zemlju i spremno je podržava", dodao je.

Prokomentirao je i Spalletija, kojega smatra jednim od najboljih trenera na svijetu. "Na taktičkoj razini je vrlo dobar u pripremi utakmice. Često čujem da trebaju godine da bi se izrazila određena vrsta nogometa, ali ja kažem: sve je to sranje. Spalletti je vodio reprezentaciju nekoliko mjeseci i njegova prepoznatljiva igra odmah se vidjela, kao i pobjednički mentalitet", zaključio je Tudor.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Hrvatska treba pobjedu protiv Italije kako bi prošla u drugi krug Europskog prvenstva. Remi bi im ostavio male šanse zbog loše gol-razlike (-3). Pobjedom bi imala četiri boda i mogla bi završiti druga, pod uvjetom da Albanija ne pobijedi Španjolsku.

U slučaju da i Hrvatska i Albanija slave u večerašnjim ogledima, situacija bi se dodatno zakomplicirala. Tada bi, naime, Španjolska, koja je već ranije osigurala prvo mjesto skupine, ostala na šest bodova, Albanija i Hrvatska imale bi po četiri boda, dok bi s Europskog prvenstva ispala Italija, koja je do sada stigla do tri boda, i to pobjedom nad Albanijom 2:1.

Kada bi Hrvatska i Albanija pobijedile svoje protivnike sličnom gol-razlikom, drugo bi mjesto pripalo Albancima zbog boljeg uspjeha po tom pitanju. Albanija je trenutno na -1 (3:4), dok Hrvatska ima najslabiju gol-razliku u skupini (2:5). Zabila je tek Albancima dva gola, a primila njih pet, tri od Španjolaca i dva od Albanaca. Više o kalkulacijama čitajte ovdje.

FOTO 'Janje ispred paste', divovska zastava i ludnica uz harmoniku: Hrvati rade genijalnu atmosferu u Leipzigu

Dinamo i Hajduk sastali se u 34. kolu HT Prve lige
1/71

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije