Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAMJENJIVI KAPETAN

Ivković o Modrićevom nasljedniku: Da postoji već bi bio u Realu. Hrvatska može napraviti samo jedno

Berlin: Susret Španjolske i Hrvatske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
21.06.2024.
u 19:00

"Zanima nas drugačije razmišljanje, možda i drugačiji nogomet i drugačiji igrači. Svako vrijeme donosi nešto svoje. Od prošlosti se ne živi", kazao je Tomislav Ivković

Hrvatska nogometna reprezentacija čeka odlučujuću utakmicu grupne faze ovog Europskog prvenstva. Nakon poraza od Španjolske (3:0) i remija s Albanijom (2:2), čeka ih žestok okršaj s nogometašima Italije. Međutim, Azzurri su izgubili od Španjolske (1:0) i to znači da će sve napraviti da osvoje tri boda i osiguraju svoje mjesto u nastavku.

To znači da će svi vatreni morati dati svoj maksimum kako bi izborili pobjedu nad moćnom momčadi Luciana Spallettija. Ipak, nakon dvije utakmice pojavila su se pitanja što taj maksimum podrazumijeva. Argument u temelju tih preispitivanja jesu godine ključnih igrača nacionalne momčadi, a osobito kapetana Luke Modrića. Trenutno mu je 38 godina i vjerojatno igra svoje posljednje veliko prvenstvo u hrvatskome dresu.

VIDEO Ovo je sastav Hrvatske protiv Italije: Dalić će napraviti veliku promjenu u momčadi

Tomislav Ivković je u emisiji HRT-a komentirao navode kako Hrvatska već godinama traži nasljednika Luke Modrića. "Luka Modrić nema nasljednika. Da ima, taj igrač bi već bio u Realu, i to možda već tri-četiri godine. Pošto on ne postoji, zanima nas drugačije razmišljanje, možda i drugačiji nogomet i drugačiji igrači. Svako vrijeme donosi nešto svoje. Od prošlosti se ne živi. Kad Luka ode, idemo novim putem. Baturina može biti jedan od onih koji će zamijeniti Modrića. Njega može zamijeniti samo i isključivo ekipa", rekao je Ivković.

Hrvatska je trenutačno zadnjeplasirana momčad skupine B. Španjolska je pobjedama nad vatrenima i azzurrima osigurala prolazak u osminu finala. S druge strane, ostale momčadi još nisu sigurne. Italija je u najboljoj poziciji i treba remi ili pobjedu. Hrvatskoj će trebati pobjeda, a remi je golema kocka i prolazak može donijeti uz puno sreće. Albaniji je isto tako pobjeda nužna, no na ruku im ide što će furija možda biti manje 'furiozna' i odmarati igrače za osminu finala.

GALERIJA Od euforije do očaja: Ove fotografije vatrenih s Eura već sad su obišle nogometni svijet

Berlin: Susret Španjolske i Hrvatske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/25

Komentara 1

Avatar southman
southman
19:18 21.06.2024.

Ima repki koje nemaju niti jednog igraca iz Reala a igraju sjajno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije