Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANI U NEVJERICI

Izbornik Italije sprema šok za Hrvatsku! Od prve minute igrač koji nije igrao sedam mjeseci zbog klađenja

Euro 2024 - Italy Training
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/6
23.06.2024.
u 17:41

Naime, Fagioli je u listopadu dobio kaznu od sedam mjeseci zabrane igranja zbog klađenja na nogometne utakmice, na teren se vratio tek u posljednja dva prvenstvena kola u dresu Juventusa, te nastupio u dvije pripremne utakmice Italije uoči Eura. Odigrao je samo 193 minute nogometa u 2024. godini

Bliži nam se ključna utakmica za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, dvoboj protiv Italije, a to znači puno razgovora o početnim postavama momčadi.

Kao i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, dosta će u odnosu na prošli dvoboj mijenjati i izbornik talijanske reprezentacije Luciano Spalletti, a njegov početni sastav se mogao zaključiti po treningu talijanske reprezentacije na kojem je prva jedanaestorka u žutim markerima igrala protiv pričuva. Nekolicina talijanskih novinara se snašla za pristup treningu te su objavili što sprema 65-godišnji stručnjak. 

Uvjerljivo najveće iznenađenje bi, prema uigravanjima na treningu, trebao biti 23-godišnji veznjak Juventusa Nicolo Fagioli umjesto inače standardnog prvotimca Jorginha. Spalletti je nakon utakmice drugog kola protiv Španjolske izjavio da su igrači izgledali umorno, a tu je prvenstveno mislio na Jorginha koji nije uspijevao pratiti tempo Španjolaca. Međutim, poprilično neočekivano je da umjesto njega planira staviti Fagiolija, a ne Rominog Bryana Cristantea.

Naime, Fagioli je u listopadu dobio kaznu od sedam mjeseci zabrane igranja zbog klađenja na nogometne utakmice, na teren se vratio tek u posljednja dva prvenstvena kola u dresu Juventusa, te nastupio u dvije pripremne utakmice Italije uoči Eura. Odigrao je samo 193 minute nogometa u 2024. godini.

Veliko iznenađenje je bilo i to što ga je Spalletti uvrstio na popis od 26 putnika na Euro, pa se ovaj najavljivani potez za mjesto u prvih 11 smatra još kudikamo većim iznenađenjem. Talijanski navijači su u šoku i nadaju se da će se Spalletti do početka utakmice predomisliti.

Na tom spomenutom treningu dosadašnji prvi napadač Gianluca Sccamaca nije igrao za "žute", odnosno sastav prvotimaca u kojem je bio Mateo Retegui. Napadač Genoe, koji je inače Argentinac talijanskog porijekla, pokazao je znatno veću efikasnost u dresu Italije od Scamacce. Dok je Scamacca u 18 nastupa zabio tek jedan pogodak, Retegui je u deset nastupa upisao četiri gola.

VEZANI ČLANCI:

Treća promjena za ogled u Leipzigu u odnosu na talijanski sastav protiv Španjolske je prisilne prirode. Lijevi bek Federico Dimarco je dobio udarac u list tijekom posljednje utakmice te se ne može dovoljno oporaviti uoči dvoboja protiv Hrvatske. Njegovo mjesto će zauzeti 24-godišnjak iz Juventusa Andrea Cambiaso.

Ono što je najvažnije za istaknuti je da će formacija Italije službeno vrlo vjerojatno biti prijavljena kao 4-3-3, ali taj aspekt će se tijekom utakmice konstantno mijenjati. Italija se vrlo lako i fluidno, posebice pri posjedu, prebacuje u 3-4-2-1 formaciju u kojoj desni središnji veznjak Davide Frattesi postaje desni krilni bek, a nominalni desni bek Giovanni Di Lorenzo se povlači na poziciju desnog stopera u trojci u zadnjoj liniji.

Početna postava Italije za dvoboj trećeg kola skupine B protiv Hrvatske bi prema svim informacijama trebala izgledati ovako: Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Cambiaso - Frattesi, Fagioli, Barella - Chiesa, Retegui, Pellegrini.

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Euro 2024 - Italy Training
1/21
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije