SAMI NA VRHU

Dinamo je najbolji klub Europe, u leđa mu gledaju Real, Barcelona, Juventus...

Dinamo
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
17.09.2015.
u 11:36

Klupski koeficijent sad je na 6,9 i time je Dinamo ispred Real Madrida, Atletico Madrida, Barcelone, Juventusa... i mnogih drugih nogometnih velikana.

Dinamova pobjeda protiv Arsenala (2:1) nije samo priskrbila najveće iznenađenje prvog kola Lige prvaka, nije samo 1,5 milijun eura u blagajni hrvatskog prvaka nego je postavila modre na prvo mjesto u Europi!

Klupski koeficijent sad je na 6,9 i time je Dinamo ispred Real Madrida, Atletico Madrida, Barcelone, Juventusa... i mnogih drugih nogometnih velikana.

Uz to, pobjeda protiv Arsenala pomogla je i reprezentaciji jer Hrvatska je sad na drugom mjestu po učinku ove sezone u europskim natjecanjima, ali to se može slobodno vidjeti kao prvo jer ispred je samo Lihtenštajn i to isključivo zato jer im je Vaduz jedini predstavnik u natjecanjima pa ima prosječni koeficijent 5, Hrvatska je na 4.5 i onda slijedi Španjolska sa 4.357.

Naravno, ova pobjeda pomaže i u dostizanju toliko željenog 15. mjesta jer njime bismo imali dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka od sezone 2017./2018., Hrvatska je sad za 0.5 smanjila zaostatak za Rumunjskom i još uvijek je na 16. mjestu, ali sad 17. Austriji bježi za 0.775.

Dakle, samo lijepe vijesti nakon više nego lijepe pobjede protiv Arsenala.

>> Dinamo srušio Arsenal na Maksimiru i upisao jednu od najvećih pobjeda u povijesti

>> Na Maksimir je došlo 18.000 gledatelja, pogledajte kakva je bila atmosfera

>> 'Arsenal se tresao u Zagrebu, krivci za poraz su Wenger i glupan Giroud'

>> 'Volimo Dinamo i nije nas briga tko je na čelu našeg kluba'

Foto: UEFA/Screenshot

Komentara 31

BU
budagigo
12:37 17.09.2015.

ako su za išta mamići krivi za ovo jučer definitivno jesu...hvala tata!

DU
Deleted user
12:53 17.09.2015.

Jel i za ovo kriv mamic?

MA
makijaveli85
16:19 17.09.2015.

Zaista velika pobjeda Dinama. Srbin sam iz Crne Gore, veliki navijac Zvezde i veliki ljubitelj sporta. Covjek, koji bi volio stvaranje regionalne lige u fudbalu. Ova pobjeda dokazuje da bi osmina finala LS bila normalna pojava za klubove sa ex yu prostora. Naravno, politicki lomovi ce tesko dozvoliti ostvarenje moga sna, ali, nadam se da cemo se nekad otrijezniti i shvatiti da je nas potencijal u postovanju, a, ne u mrznji. U svakom slucaju, velika pobjeda Dinama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije