Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dva velikana na granici ispadanja'

Marca piše da će ovaj duel odlučili susret Hrvatske i Italije: 'Ne briljiraju, ali njih dvojica će se boriti za kontrolu'

Enschede: Susret Španjolske i Italije u polufinalu Lige nacija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
24.06.2024.
u 12:54

Bit će to ogled u kojem Vatrenima, osim u ludim kombinacijama, igra samo pobjeda, dok je Azurrima dovoljan i bod za plasman u osminu finala.

Hrvatska i Italija će u ponedjeljak, 24. lipnja, u Leipzigu po deveti put stajati na suprotnim stranama, a u dosadašnjih osam ogleda Vatreni ni jednom nisu izgubili. Bit će to ogled u kojem Vatrenima, osim u ludim kombinacijama, igra samo pobjeda, dok je Azurrima dovoljan i bod za plasman u osminu finala.

Naime, hrvatska reprezentacija je u prva dva kola skupine B dohvatila "mršavi" bod protiv Albanije (2-2) te izgubila od Španjolske (0-3), dok su Talijani porazili Albance (2-1) te upisali poraz od Furije (0-1). Današnji susret prate brojni europski mediji, a najavila ga je i ugledna španjolska Marca, koja je Hrvatsku i Italiju opisala kao "dva velikana na granici ispadanja".

FOTO Gdje su danas igrači koji su branili boje Hrvatske u posljednjem susretu s Italijom, nastavili su zavidne karijere

Enschede: Susret Španjolske i Italije u polufinalu Lige nacija
1/17

Novinar Ruben Jimenez ističe da je Hrvatska finalist SP-a 2018. i polufinalist Katara 2022., dok je Italija europski prvak iz 2021. godine. Sudar ova dva velika nogometna imena može značiti kraj jedne od tih priča već danas u Leipzigu. Jimenez prognozira da će utakmica završiti remijem 1:1. Osvrnuo se i na mogući sastav Dalićeve reprezentacije, naglašavajući da je ovo utakmica "na život ili smrt" za hrvatsku generaciju predvođenu Lukom Modrićem. Svaka opcija osim pobjede nad Italijom izbacila bi Hrvatsku iz osmine finala Eura.

Otkrio je i Jimenez koji će duel odlučiti utakmicu. "Modrić i Jorginho će se sukobiti na terenu, njih dvojica će biti ključni za kontrolu igre svojih momčadi. Za Hrvatsku je od presudne važnosti da Modrić, broj 10, preuzme kontrolu nad utakmicom, posebno jer se momčad mučila u povratku protiv Albanije i nije uspjela zadržati povoljan rezultat u posljednjim minutama. S druge strane, Italiji će Jorginho, koji također ne blista, biti ključan za ponovno uspostavljanje kontrole nad loptom nakon što su osjetili dominaciju Španjolske", piše španjolska Marca.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, večerašnja utakmica odlučit će sudbinu hrvatske i talijanske reprezentacije na ovogodišnjem Euru, stoga su, razumljivo, sve oči uprte u izbornike selekcija i igrače koji će se naći u početnih 11. Talijanski izbornik Luciano Spalletti u odnosu na ranije utakmice mogao bi, pisali smo ranije, napraviti dosta promjena, barem ako je suditi po događanjima na treningu te reprezentacije. Naime, nekoliko talijanskih novinara snašlo se za pristup treningu i objavilo što sprema 65-godišnji stručnjak.

Uvjerljivo najveće iznenađenje bi, prema uigravanjima na treningu, trebao biti 23-godišnji veznjak Juventusa Nicolo Fagioli umjesto inače standardnog prvotimca Jorginha, stoga treba vidjeti hoće li predviđanje španjolske Marce o srazu Jorginha i Modrića "držati vodu". Spalletti je nakon utakmice drugog kola protiv Španjolske izjavio da su igrači izgledali umorno, a tu je prvenstveno mislio na Jorginha, koji nije uspijevao pratiti tempo Španjolaca. 

Međutim, poprilično neočekivano je da umjesto njega planira staviti Fagiolija, a ne Romina Bryana Cristantea. Naime, Fagioli je u listopadu dobio kaznu od sedam mjeseci zabrane igranja zbog klađenja na nogometne utakmice, na teren se vratio tek u posljednja dva prvenstvena kola u dresu Juventusa te nastupio u dvije pripremne utakmice Italije uoči Eura. Odigrao je samo 193 minute nogometa u 2024. godini. Veliko iznenađenje bilo je i to što ga je Spalletti uvrstio na popis od 26 putnika na Euro, pa se ovaj najavljivani potez za mjesto u prvih 11 smatra još kudikamo većim iznenađenjem.

FOTO Vatreni igraju za sve ili ništa: Navijači dolaze bodriti vatrene u najvećoj utakmici natjecanja

Enschede: Susret Španjolske i Italije u polufinalu Lige nacija
1/51

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije