RUKOMET

Najveći je strah od - sudaca

01.12.2002.
u 00:00

Nevjerojatno da nama u Zagrebu sude zapadnjaci, a u Rumunjskoj, u tako važnoj utakmici, Bugari koji će se izgubiti u atmosferi - kaže Valter Matošević

ZAGREB - Rukometaši Zagreba pokušat će danas u rumunjskom gradu Bacauu pobjedom osigurati plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Situacija u skupini je takva da pobjednik te utakmice gotovo sigurno ide među osam najboljih. Naime, nakon tri odigrana kola obje momčadi imaju po tri boda. S razlikom što su rukometaši Fibrexnylona pobijedili Vardar na svom parketu, a Zagreb je to napravio u Skoplju. Utakmica se igra u jutarnjem terminu, s početkom u 10 sati po hrvatskome vremenu.

I dok je njemački Kiel izborio da se utakmica s rumunjskim prvakom igra u Bukureštu, zagrebašima to nije uspjelo i morat će danas igrati u maloj dvorani, u Bacauu. I uopće ne treba sumnjati da će tamo atmosfera biti prilično napeta jer u dvoranu od 2000 mjesta nagurat će se sigurno 500-600 gledatelja više. Uostalom, tako je uvijek bilo u Vilcei, gdje je dvorana satima unaprijed bila dupkom puna.

- Ne bojim se uopće atmosfere koliko se bojim bugarskih sudaca. Zaista je nevjerojatno da nama u Zagrebu sude zapadnjaci, a u Rumunjskoj, u jednoj tako važnoj utakmici, Bugari koji će se vjerojatno izgubiti u atmosferi. Dakle, morat ćemo odigrati puno, puno bolje nego u Zagrebu kada smo izvukli neodlučeno s Fibrexnylonom - rekao je Valter Matošević, vratar Zagreba. Dobra je vijest za Ninu Markovića, trenera Zagreba, što se neki oporavljenici poput Banfre, Lackovića i Matoševića osjećaju mnogo bolje.

- Atmosfera je u momčadi prilično dobra. Evo, cijeli tjedan imali smo obvezatan zajednički doručak u 7.15 sati kako bismo se naviknuli na današnje jutarnje buđenje. Trenirali smo u 10 sati, dakle u vrijeme utakmice i ne bi smjelo biti nekakvog problema oko tog termina jer smo se zaista naviknuli. Svjesni smo toga da o toj utakmici ovisi cijela sezona. Ispadanje iz Europe u ranoj fazi ne bi bilo dobro jer tko zna kako bi reagirali budući sponzori - istaknuo je Matošević.

Zagrebaši će danas morati najviše pripaziti na Alexandrua, organizatora igre rumunjskog prvaka. Od njega kreću sve akcije. Bit će potreban i odličan dan vratara, što nije bio slučaj u posljednje dvije utakmice Lige prvaka.

- Da ne treniram odlično, ne bih ništa rekao. Ovako, na treninzima ide sve super, a kad dođe utakmica ne mogu se sastati s loptom. Zaista čudno - rekao je Matošević.

Nino Marković poslušat će Zvonimira Serdarušića, trenera Kiela, i protiv Fibrexnylona zaigrat će sigurno u početku obranu 6-0, kojom je Kiel tamo lako pobijedio.

- Na treninzima smo puno radili na obrani 6-0 i 5-1, dok smo svoju obranu 3-2-1 samo nekoliko puta ponovili. U obrani 6-0 bit će jako važno da nam proradi blok. Imamo visoke igrače poput Špoljarića i Lackovića, koji bi trebali biti glavni blokeri - istaknuo je Matošević.

D. Mrvec

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije